Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην Πιερία το Συνέδριο Αργυροχρυσοχόων

Οι εξελίξεις και τα προβλήματα του κλάδου της αργυροχρυσοχοϊας, καθώς και οι δυνατότητες και οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αντεπεξέλθει ο κλάδος στις απαιτήσεις που διαμορφώνονται στην αγορά, θα απασχολήσουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αργυροχρυσοχοϊας, που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΑ) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοϊας και Ωρολογοποιίας (ΠΟΒΑΚΩ) στις 13 - 15 Νοέμβρη στην Πιερία.

Τα παραπάνω τόνισαν οι διοργανωτές του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, συμπληρώνοντας ότι η αργυροχρυσοχοϊα είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας της χώρας, αριθμεί 2.600 εργαστήρια με 7.500 καταστήματα πώλησης και 40.000 απασχολούμενους άμεσα ή έμμεσα, με κύριο χαρακτηριστικό του κλάδου το μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων. Αυτό, βέβαια, συνεπάγεται και ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει και όλα τα προβλήματα που έχουν επιφέρει οι ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τα μέτρα που κατά καιρούς επιβάλλονται που, όπως υπογραμμίστηκε, οδηγούν σε κλείσιμο πολλές από αυτές.

Με ιδιαίτερη ένταση αντιμετωπίζει η αργυροχρυσοχοϊα το πρόβλημα των αθρόων και ανεξέλεγκτων εισαγωγών λαθραίων κοσμημάτων, κυρίως από χώρες τρίτες προς την ΕΕ, αλλά και από την Ιταλία, που όπως τονίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου χτυπάνε καίρια την εγχώρια παραγωγή. Για το θέμα αυτό η Ομοσπονδία είχε συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία, ωστόσο τονίζει ότι η κυβέρνηση επιμένει να κωφεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ