Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Προκηρύχτηκε ο νέος διαγωνισμός για την πώλησή τους

Σε δύο χωριστούς, αλλά παράλληλους επαναληπτικούς δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς μετά την κήρυξη ως άγονου του προηγούμενου με σφραγισμένες δεσμευτικές προσφορές για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων Χαλκίδας και της Πλωτής Δεξαμενής "Π/Δ ΑΥΛΙΣ" χωρητικότητας 48.000 DWT, προχωρούν η ΕΤΒΑ και η ΕΤΒΑ Φάινανς, στο ενεργητικό των οποίων ανήκουν αντίστοιχα.

Οι προσφορές που θα συνοδεύονται από εγγυητικές επιστολές ύψους 200 εκατ. δρχ. για τα Ναυπηγεία και 100 εκατ. δρχ. για τη δεξαμενή θα ανοίξουν στις 4 Δεκέμβρη. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα αξιολογηθούν μόνο οι προσφορές ενδιαφερόμενων αγοραστών, που έχουν υποβάλει δεσμευτικά προσφορά και για την εξαγορά της "Π/Δ Αυλίς", ενώ υπάρχει δέσμευση λειτουργίας ως ενιαίας ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας μόνο για μια 5ετία, μη απασχολουμένων και άλλων χρήσεων και αποκλείει όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς προς την ΕΤΒΑ (βλέπε Λελάκη) ή τη "Ναυπηγεία Ελλάδας ΑΕ", ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων Χαλκίδας και θυγατρικής της ΕΤΒΑ.

Τέλος, καμία δέσμευση δε λαμβάνεται και στο δεύτερο διαγωνισμό για τη συνέχιση της απασχόλησης των 350 εργαζομένων, αφού στα κριτήρια επιλογής του πλειοδότη αναφέρεται ότι θα ληφθεί υπ' όψιν, ανάμεσα στ' άλλα (ύψος τιμήματος και επενδύσεις κατά την πρώτη τριετία), γενικά ο αριθμός των μόνιμα απασχολούμενων κατά τα πρώτα 5 χρόνια, αφήνοντας, έτσι, την επιλογή του αριθμού των εργαζομένων και του τρόπου απασχόλησης, στον "επενδυτή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ