Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ
Μέχρι τις 23 Νοέμβρη η υποβολή αιτήσεων

Λήγει στις 23 Νοέμβρη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο και ενδιαφέρονται να τα πληρώσουν με βάση την τελευταία (μια από τις πολλές) νομοθετική ρύθμιση που θέσπισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία αναφέρεται ότι "με τις διατάξεις του άρθρου 36 του νόμου 2648/98 (ΦΕΚ 238Α) έγινε δεκτή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, τα οποία είναι βεβαιωμένα στις ΔΟΥ ή τα Τελωνεία, όπως και για τα χρέη υπέρ Νομικών Προσώπων και λοιπών τρίτων που εισπράττονται μέσω των ΔΟΥ". Η ρύθμιση αφορά χρέη που κηρύχθηκαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη 1998.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι για τη ρύθμιση των χρεών, θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη 1998 και διευκρινίζει πως "η προθεσμία αυτή είναι καταληκτική και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους:

  • Είτε σε 18 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις (η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100.000 δραχμών). Σ' αυτή την περίπτωση θα μειωθούν κατά 15% οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
  • Είτε εφάπαξ πληρωμή του οφειλόμενου ποσού μέχρι τις 31-12-98.Σ' αυτή την περίπτωση, οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μειώνονται συνολικά κατά 50%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ