Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - ΑΕΚ 1 - 0
Επιστροφή στα... πέτρινα χρόνια

Μεγάλη νίκη του Ποσειδώνα, που έβγαλε εκτός θεσμού την Ενωση

Στην ΑΕΚ των... πέτρινων χρόνων επέστρεψε χτες το μυαλό όσων παρακολούθησαν τη συνάντηση με τον Ποσειδώνα της Μηχανιώνας και το τελικό 1 - 0 (31 Πρίττας), που έβγαλε νωρίς το "δικέφαλο" εκτός θεσμού. Το '84 ήταν η Λαμία, τώρα ο Ποσειδώνας, αμφότερες ομάδες Γ Εθνικής. Δηλαδή δύο κατηγορίες υποδεέστερες από την Ενωση. Ομως μέσα στο γήπεδο ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερες. Χτες η ομάδα της Μηχανιώνας διέσυρε τους ακριβοπληρωμένους άσους, που προφανώς πίστεψαν ότι οι κιτρινόμαυρες φανέλες αρκούν για να 'ρθει η πρόκριση και επιβεβαίωσε την κρίση που υφίσταται η ΑΕΚ.

Από τη μια πλευρά υπήρχε ένα σύνολο που προσπαθούσε και από την άλλη 14 παίχτες που "τυφλώθηκαν" από την υπεροψία τους και έως τη λήξη έκαναν αγγαρεία. Μάλιστα, αν κάποιος αδικείται από το σκορ είναι οι γηπεδούχοι, που με ελάχιστη προσοχή θα είχαν πετύχει το λιγότερο άλλα δύο γκολ. Τόσο άσχημη ήταν η εικόνα των φιλοξενουμένων, που ακόμα και ο μη καταλογισμός δύο "καθαρών" πέναλτι δεν αποτελεί δικαιολογία για τον αποκλεισμό. Αλλωστε ποιος να 'χε το θράσος να επικαλεστεί τέτοια δικαιολογία.

Η εικόνα του παιχνιδιού περικλείεται απόλυτα σε δύο φράσεις των προπονητών. "Η οργάνωση του παιχνιδιού, η προσπάθεια και το φιλότιμο είναι αυτό που κάλυψε τη διαφορά δυναμικότητας", είπε ο Στράτος Βουτσακέλης. "Η εμφάνιση της ομάδας ήταν τραγική, είναι μια μαύρη μέρα για την ΑΕΚ. Πρέπει οι παίχτες να συνειδητοποιήσουν ότι είναι επαγγελματίες. Δεν μπορούν να σκέφτονται μόνο τα χρήματα", είπε ο Καραγκιοζόπουλος.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του "δικεφάλου" έριξε ακόμα ευθύνες στις προηγούμενες καταστάσεις: "πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος". Αφησε σαφή υπονοούμενα πως οι σχέσεις των παιχτών δεν είναι οι πρέπουσες: "όταν μπαίνουν στο γήπεδο πρέπει να ξεχνάνε τις αντιθέσεις", και επισήμανε ότι "πρέπει να γίνουν αλλαγές σ' όλα τα επίπεδα"... Οσο για το πρόσωπο του παιχνιδιού, τον σκόρερ Πρίττα, πανευτυχής δήλωσε: "Αυτό το γκολ σημάδεψε την καριέρα μου. Σίγουρα εμείς δεν είμαστε μεγαλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ αλλά αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο στα ίσα".ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Καρατζιώβαλης, Αναστασόπουλος, Ζαρφειάδης, Φυντανίδης (90 Φράγκος), Τιμτσούδης, Νόβης, Πρίττας, Πεκρίδης, Τσορακλίδης (74 Χερόπουλος), Νάιτος, Αβραμίδης (87 Κυριαζίδης).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπαμπούνσκι, Κασάπης, Μαλαδένης, Σαβέφσκι, Κοπιτσής, Ζήκος, Δώνης, Κατσαβός (65 Λάκης), Σέμπουε (46 Ιλιεφ), Καλιτζάκης (46 Κεφαλάς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ