Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Θυσία στο βωμό του χρήματος

Ο στίχος "για τα λεφτά τα κάνεις όλα" αντικατοπτρίζει πλήρως τη λογική της ΟΥΕΦΑ για τη νέα μορφή των διοργανώσεών της. Περισσότεροι αγώνες, άρα μεγαλύτερα μερίδια στις ποδοσφαιρικές εταιρίες, αδιαφορώντας αν οι παίχτες καλούνται να ξεπεράσουν τ' ανθρώπινα όρια (σ.σ. μ' ό,τι αυτό συνεπάγεται) και φυσικά τις πολύπλευρες επιπτώσεις στις Εθνικές ομάδες. Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του αθλήματος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς... Αρχικά στη ΓΣ της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (Γενεύη, 24/11) και οριστικά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ιερουσαλήμ) το Δεκέμβρη θα εξεταστεί το σχέδιο που αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ και τη νέα διοργάνωση που θα προκύψει από τη συγχώνευση ΟΥΕΦΑ, Κυπελλούχων.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ μειώνονται στο μισό τα πριμ για νίκη (από 200 εκατ. δρχ. σε 100 εκατ. δρχ.) και ισοπαλία (από 100 εκατ. δρχ. σε 50 εκατ. δρχ.) αλλά τα έσοδα των ποδοσφαιρικών εταιριών θα μεγαλώσουν. Οι αγώνες θ' αυξηθούν κατά 4 (από 13 σε 17) κάτι που σημαίνει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, διαφημίσεις, εισιτήρια κλπ. Ενδεικτικό είναι πως στη φάση των "16" μόνο η συμμετοχή σε κάθε αγώνα θα πριμοδοτείται με περίπου 100 εκατ. δρχ. Δηλαδή οι έξι αγώνες θ' αποφέρουν στο σωματείο περίπου 600 εκατ. δρχ.!!! Το πριμ πρόκρισης στην επόμενη φάση θα είναι 600 εκατ. δρχ... Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην άλλη διοργάνωση, αφού από τη φάση των "16" θα δημιουργηθούν όμιλοι (τέσσερις των τεσσάρων) και οι αγώνες θ' αυξηθούν από 11 σε 15.

  • Ο Σαπουντζής, λόγω της διακοπής του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, δεν έχει δικαίωμα ν' αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού. Το ΔΣ της ΕΠΟ παραδέχτηκε πως υφίσταται κενό νόμου αφού έτσι ο κάθε παίχτης τιμωρείται ουσιαστικά με δύο αγωνιστικές και στην επόμενη καταστατική ΓΣ θα τροποποιήσει τον κανονισμό.
  • Πριμ 500 χιλ. δρχ. σε κάθε παίχτη του Πανιωνίου θα δώσει η ΕΠΟ για τις 4 νίκες στο κυπελλούχων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ