Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ ετοιμάζει νέο χτύπημα κατά του λαού του Ιράκ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ φαίνεται αποφασισμένη να πλήξει για μια ακόμα φορά στρατιωτικούς στόχους στο Ιράκ, με τη σύμφωνη γνώμη σχεδόν όλων των κεντροαριστερών και μη κυβερνήσεων της ΕΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά των δηλώσεων του Δ. Ρέππα, αποδέχεται και συναινεί στα νέα εγκληματικά χτυπήματα που ετοιμάζει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και δίνει το ελεύθερο χρησιμοποίησης των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που βρίσκονται στο έδαφος της πατρίδας μας, για τη διέλευση και τον ανεφοδιασμό των βομβαρδιστικών του θανάτου.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και η συμμετοχή σε αυτές και της χώρας μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, φέρνουν πολύ πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή. Υπάρχει το δεδομένο, ήδη, των νέων εγκληματικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού, που βρίσκονται σε εξέλιξη, κατά των Κούρδων ανταρτών στο Β. Ιράκ, και η συμφωνία Ισραήλ και Τουρκίας. Ταυτόχρονα, είναι ολοφάνερος ο συνεχιζόμενος οξύτατος ανταγωνισμός συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών πολυεθνικών για τη νομή των πετρελαίων στην ευρύτερη περιοχή. Οι κίνδυνοι για την ειρήνη και το αιματοκύλισμα των λαών είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτοί.

Το ΚΚΕ καταδικάζει κατηγορηματικά τις νέες αυτές επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ και καλεί το λαό μας, όπως και τους λαούς της περιοχής, να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη τους προς το λαό του Ιράκ, να απαιτήσουν την άρση του εμπάργκο, που πλήττει περισσότερο τα μικρά παιδιά και τους αρρώστους, να δυναμώσουν την αντίσταση και τον αγώνα τους κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή και των κυβερνήσεων που συναινούν και εξυπηρετούν αυτούς τους εγκληματικούς σχεδιασμούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ