Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράθυρο στο Σύμπαν

Η πρόσκληση αφορά μικρούς και μεγάλους. Οσους γοητεύει το Διάστημα και θέλουν να μάθουν τι κρύβει το Σύμπαν. Ερχεται από το Πλανητάριο (Συγγρού 387, απέναντι από τον Ιππόδρομο) και αφορά στις νέες του παραστάσεις, που πραγματοποιεί κάθε Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο.Στις 11 το πρωί δίνεται η ευκαιρία στο κοινό ν' απολαύσει τα "Θαύματα του Ουρανού",μια παράσταση στη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται μερικά από τα πιο θεαματικά αντικείμενα και φαινόμενα του Σύμπαντος με απλό και κατανοητό τρόπο. Στις 12μ. και στις 3μμ (δύο παραστάσεις) παρουσιάζεται "Ο Ουρανός της Ελλάδας": Περιγράφονται και αναλύονται οι αστερισμοί, τα αστρικά συστήματα και τα νεφελώματα όπως τα παρατηρούμε στον ελληνικό ουρανό, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δύο παραστάσεις, επίσης (1μμ και 4μμ) αναφέρονται στο "Τέλος του Κόσμου".Εξετάζονται οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να επέλθει η καταστροφή της Γης, από το θάνατο ενός άστρου (σουπερνόβα) και τις μεταβολές του ήλιου και ιδιαίτερα με την πιθανότητα σύγκρουσης του πλανήτη μας με αστεροειδείς και κομήτες.

Στη διάρκεια κάθε παράστασης, για 45 περίπου λεπτά ο θόλος του Πλανηταρίου μετατρέπεται σ' ένα παράθυρο στο Σύμπαν, μεταφέροντας το θεατή σ' έναν υπέροχο κόσμο γνώσεων και αποκαλύψεων. Οι παραστάσεις, πλαισιωμένες με την κατάλληλη αφήγηση και μουσική, δένουν αρμονικά με τις πανοραμικές εικόνες και τα ειδικά οπτικά εφέ, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ