Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρες γυναικών
  • Η τελευταία δουλιά της Σοφίας Τούντα φιλοξενείται από τις 19 Νοέμβρη έως τις 5 Δεκέμβρη στην γκαλερί "3" (Φωκυλίδου 3). Μετά τα "Περικάρπια", που παρουσίασε πριν λίγα χρόνια, η Σ. Τούντα εκθέτει τώρα τα "Φυτά και τα παράσιτα".Δημιουργεί ένα "ζωντανό" κήπο. Φτιάχνει έργα που δεν ακουμπάνε μόνο στο έδαφος, αλλά και σε σιδερένιους μίσχους. Κινούνται με φυσικότητα, δημιουργώντας έτσι ένα καινούριο οικείο περιβάλλον, σχεδόν αναγνωρίσιμο, αφαιρώντας κάθε περιττό στοιχείο ή χρώμα, αφού οι κάλυκες παραπέμπουν σε χρώματα φυσικά.
  • Μέχρι τις 5 Δεκέμβρη στην αίθουσα τέχνης "Ανεμος" (Κυριαζή 36, Κηφισιά), η Οπυ Ζούνη παρουσιάζει την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία. Οπως σημειώνει η Βασιλίκα Σαριλάκη,"αυτό που ψάχνει η Οπυ Ζούνη και διατυπώνεται επίμονα στο έργο της είναι η αναζήτηση αυτού που κινείται ανάμεσα σε δύο πόλους, η κίνηση της τάσης προς τη γεωμετρία και η ταυτόχρονη άρνησή της να εγκλωβιστεί σ' αυτήν. Αρνείται να μετατραπεί σε έγκλειστη μιας γεωμετρικής φυλακής. Και το καταφέρνει από τη στιγμή που απελευθερώνεται ενδίδοντας σε κάποιες αναταραχές. Ξέρει, με την καλλιτεχνική της διαίσθηση, ότι βρίσκεται στο εσωτερικό αυτού που ονομάζεται έλξη, η παράξενη και ιδιόμορφη έλξη, που στο χάος, όπως και στην ομώνυμη θεωρία, ξεδιπλώνεται μέσα στο επερχόμενο. Αυτή είναι μεταφορικά η εντύπωση που νομίζω ότι απεικονίζει αυτό το έργο και η αδιάφορη κυοφορία της Οπυς Ζούνη".
  • Στην αίθουσα τέχνης "Αέναον" (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), φιλοξενείται έως τις 21 Νοέμβρη έκθεση έργων ζωγραφικής της Μάρθας Φυρίγου με τίτλο: "Λόγος ύπαρξης;".Η έκθεση περιλαμβάνει 20 έργα (λάδια) μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων, δημιουργίες των τελευταίων χρόνων. Οπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος, "η δουλιά μου αποτελεί προσπάθεια καταγραφής μιας άλλης διάστασης της ανθρώπινης μοναξιάς, μια έκφραση "κενού χώρου" μέσα από μεγάλες φόρμες, χρώμα και φως". Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα η Μ. Φυρίγου έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις στο Αμστερνταμ και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ολλανδία και την Ελλάδα. Η τωρινή της έκθεση στην γκαλερί "Αέναον" είναι η πρώτη ατομική στη χώρα μας.
  • Εγκαινιάζεται στις 16 Νοέμβρη (7.30μ.μ.) στην γκαλερί "Δημόκριτος" (Δημοκρίτου 24), έκθεση έργων ζωγραφικής της Ιφιγένειας Καραφύλλα με τίτλο: "Τοπία από την Ελλάδα".Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Νοέμβρη.
  • Την ίδια μέρα (8.30μ.μ.), στο Κέντρο Πολιτισμού "Παλατάκι" του Δήμου Αιγάλεω, εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής της Χρυσούλας Κίττα.Τίτλος της: "Σώματος γραφή".
  • Σαράντα περίπου έργα (λάδια και παστέλ) παρουσιάζει η ζωγράφος Ελλη Βασίλαρου στο Κέντρο Τέχνης "Πανταζίδης" (Στασινού 8Α, Στάδιο). Τίτλος της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Νοέμβρη: "Ονειρικά...".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ