Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '99"
Εμπλεξε σε μπελάδες

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε 79 - 66 από τη Σλοβενία και κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό

Εμπλεξε σε περιπέτειες η Εθνική ομάδα των ανδρών. Ηττήθηκε στο Μάριμπορ από τη Σλοβενία με 66 - 79 (32 - 35) και κινδυνεύει πλέον ακόμα και με αποκλεισμό από την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μάλιστα μετά το 1985, τόσο σοβαρά. Τα παιχνίδια με τη Βουλγαρία την ερχόμενη Τετάρτη στο Μπουργκάς και με τη Γερμανία στις 24 Φλεβάρη στην Αθήνα, αποκτούν πλέον ένα διαφορετικό ενδιαφέρον. Η οποιαδήποτε ήττα, θα σημάνει αυτόματα το φινάλε μιας μεγάλης πορείας που ξεκίνησε το 1987.

Οι παίκτες του Π. Γιαννάκη δεν μπόρεσαν να σταθούν ισάξια απέναντι στους Σλοβένους, οι οποίοι μπορεί να μη διαθέτουν μεγάλο όνομα στην μπασκετική αγορά, γνωρίζουν όμως όσο ελάχιστοι τα μυστικά του αθλήματος και το κυριότερο να συμπεριφέρονται στο γήπεδο σαν ομάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής, κι όχι λόγω ονόματος, ήταν ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, ή Μακρής. Ο ελληνοποιημένος παίκτης, αγνόησε τις απειλές της ελληνικής ομοσπονδίας, αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα, κι ήταν αυτός που έφερε τα κάτω πάνω στον αγώνα. Η Εθνική μας, όπως πάντα μπήκε με ενθουσιασμό στον αγώνα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ο ενθουσιασμός παραχωρούσε τη θέση του στη βιασύνη. Με κορυφαίο τον Ζντοβτς, η Σλοβενία ανέτρεψε το 5 - 15 του έβδομου λεπτού και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 35 - 32. Στην επανάληψη ανέλαβε ο Νεστέροβιτς να καθαρίσει το παιχνίδι, εκθέτοντας όλους τους ψηλούς της ελληνικής ομάδας. Οι Ρεντζιάς, Τσακαλίδης αδυνατούσαν να τον σταματήσουν, ενώ ο έμπειρος Οικονόμου αναζητούσε το ρόλο του ήρωα με εύκολα σουτ από τη γραμμή των τριών πόντων. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η απόδοση των Σιγάλα, Κορωνιού. Μόνος του προσπαθούσε ο Αλβέρτης να σώσει τα προσχήματα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 18 πόντους.

Με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες σε έξι παιχνίδια, η Εθνική ομάδα απέδειξε και πάλι ότι χρειάζεται πολλή δουλιά και πάνω απ' όλα σοβαρότητα για να παραμείνει μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Γιούρκοβιτς 6, Ζντοβτς 18 (12), Ντανέου 15 (3), Κράλιεβιτς, Τοβόρνικ 5, Τούσεκ 8, Γιάκοτνικ 9 (1), Γκόρενς, Νεστέροβιτς 20.

ΕΛΛΑΔΑ: Λιαδέλης 4, Μπουντούρης 1, Παπανικολάου 5, Σιγάλας 10 (1), Κορωνιός 7 (1), Αλβέρτης 18 (3), Οικονόμου 10, Τσακαλίδης 5, Ρεντζιάς 6, Καράγκουτης.

  • Σε άλλο αγώνα του ομίλου, η Γερμανία πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί της Βουλγαρίας στο Μπουργκάς με 83-- 61, εξασφαλίζοντας μαζί με τη Σλοβενία, διαφορά δύο πόντων (11) από την ελληνική ομάδα. Η Βουλγαρία ισοβαθμεί με την Ελλάδα στην τρίτη θέση με 9 βαθμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ