Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δούλευε για την Αθήνα

Για επηρεασμό των "Αθανάτων" υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας για το 2004, κατηγορείται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, Ρ. Μαγκνιού

Για λογαριασμό της Αθήνας δούλεψε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ Ροντ Μαγκνιού. Ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τους "Αθανάτους" της ΔΟΕ ότι η υποψηφιότητα του Σίδνεϊ για το 2000 ήταν η καλύτερη δυνατή, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του εξαιτίας σοβαρών καταγγελιών για τη δράση του και τις σχέσεις του με τα μέλη της ΔΟΕ. Μια από τις πολλές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ήταν η φιλία του με την επικεφαλής του "Αθήνας 2004" Γιάννα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου, η επ' αμοιβή συνεργασία τους για λογαριασμό της ελληνικής υποψηφιότητας. Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Σίδνεϊ δεν έκρυψαν και σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου την ενόχλησή τους για τον τρόπο που προωθούσε την υποψηφιότητα της Αθήνας.

"Εφερε τους "Αθανάτους" σε δύσκολη θέση, γιατί μερικοί από αυτούς μπορεί να υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Σίδνεϊ για το 2000, όμως δεν ήθελαν την Αθήνα για το 2004", δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝ ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ: "Το λόμπι που έκανε πέρσι στη Λοζάνη ο Ρ. Μαγκνιού υπέρ της Αθήνας εξαγρίωσε τόσο πολύ τα άλλα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Σίδνεϊ που τον απέκλεισαν από την ειδική ενημέρωση που έγινε στα μέλη της ΔΟΕ".

Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι χώρες που υποστήριξαν το Σίδνεϊ για το 2000 και περίμεναν υποστήριξή μας για το 2004 εξαγριώθηκαν που ο διευθύνων σύμβουλος δούλευε ανοιχτά υπέρ της Αθήνας". Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι αν αποδειχθεί ότι ο Μαγκνιού πληρώθηκε για να παράσχει υπηρεσίες στην Αθήνα μπορεί να έχει επιπτώσεις, γιατί ίσως ληφθεί σαν δωροδοκία. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν κάλλιστα ότι η Ρώμη που ήρθε δεύτερη στην ψηφοφορία της Λοζάνης ίσως υποβάλει ένσταση.

Μια άλλη κατηγορία σε βάρος του Ρ. Μαγκνιού είναι ότι ζητούσε αμοιβή ύψους 8.000 δολ. για να κάνει ομιλία σε ξένους με θέμα την "οργάνωση μιας Ολυμπιάδας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ