Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μια από τα ίδια

Παραιτήθηκε η Επιτροπή Διαιτησίας με αόριστες καταγγελίες

Την πεπατημένη ακολούθησαν τα 10 από τα 11 μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας (ΕΔ) που χθες δήλωσαν παραίτηση, καταγγέλλοντας "Θεούς και δαίμονες" ως υπεύθυνους για την κατάντια του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Ομως ούτε αυτοί τόλμησαν να μιλήσουν συγκεκριμένα και να παρουσιάσουν στοιχεία. Ετσι οι πράξεις και τα λόγια τους φαντάζουν ως μια προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις ευθύνες και "ηρωικής εξόδου". Παρ' όλα αυτά, επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά η σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και η απραξία (που ισούται με συνενοχή) των υπευθύνων κάθε επιπέδου.

Στην επιστολή παραίτησης μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Δεν έχουμε εχέγγυα και δεν μπορούμε να επιτελέσουμε το έργο μας. Δεν έχουμε το συντονισμό των Επιτροπών Ορισμού (ΕΟΔ) και Πειθαρχικής (ΠΕΔ) της ΕΠΑΕ όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Λειτουργεί ένα παρασκήνιο γύρω από το χώρο ποδοσφαίρου και διαιτησίας που εμποδίζει την εξυγίανση".

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΔ, Φρ. Αρμάος, κατήγγειλε πως "υπήρχαν διαιτητές που ήξεραν μέρες πριν σε ποιο αγώνα σφυρίζουν" και πρόσθεσε ειρωνικά: "Το Αγιο Πνεύμα προφανώς φώτιζε μερικούς". Ενώ ο πρόεδρος της ΕΔ, Β. Βουράκης, έριξε το μεγαλύτερο βάρος στην ΕΠΑΕ: "Είχα προτείνει στον κύριο Αλαμάνο για την ΕΟΔ 4 ονόματα και έβαλε άλλους. Από κει αρχίζει το δράμα. Ξεκινήσανε κινητά και σημειωματάκια πριν τους ορισμούς. Στην ΕΟΔ ό,τι προτείνει ο κύριος Χρυσάνης περνάει. Επιασε μετά ο κύριος Αλαμάνος και την πειθαρχική". Για την οποία ο Φρ. Αρμάος είπε: "Υπάρχουν διαιτητές που σφύριξαν άσχημα και μετά ξανάπαιξαν"...

Ο Β. Βουράκης ακόμα παραδέχτηκε πως "από τον πίνακα της Α' Εθνικής πρέπει αυτή τη στιγμή να φύγουν τουλάχιστον 10 άτομα" και συνέχισε τις αόριστες καταγγελίες του: "Το πρωτάθλημα και η διαιτησία βρομάει. Υπάρχει παρέα έξω από τη διαιτησία που επηρεάζει καταστάσεις. Φοβάμαι ότι τα ντέρμπι δε θα τελειώσουν (...)". Αυτό που δεν είπε ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος από τα μέλη της ΕΔ, είναι οι δικές τους ευθύνες. Γιατί, π.χ., τις προτάσεις για τα ονόματα είτε στις επιτροπές, είτε στους πίνακες ο κύριος Βουράκης τις έκανε. Τα ηνία αυτοί τα είχαν στα χέρια τους. Αν λοιπόν κάποιοι τους τοποθετούσαν εμπόδια να τους κατονομάσουν.

Η συνέχεια (αναμένεται πολυτάραχη) θα δοθεί σήμερα. Ο Βουράκης θα ενημερώσει το ΔΣ της ΕΠΟ και θα θέσει επίσημα την παραίτηση υπόψη των μελών του. Ομως ήδη αρκετοί σύμβουλοι τον επικρίνουν και γι' αυτά που είπε, αλλά και γιατί με τη στάση του δείχνει ασέβεια στους θεσμούς. "Πρώτα ενημέρωσε τα ΜΜΕ και μετά εμάς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά" έλεγε χθες στέλεχος της Ομοσπονδίας. Πάντως, ανεξάρτητα από τις ενέργειες των ποδοσφαιροπαραγόντων, επιτέλους και η Δικαιοσύνη πρέπει ν' αφυπνιστεί. Ερευνα σε πρόσωπα και καταστάσεις, π.χ., πόθεν έσχες, θα έδειχνε πολλά. Υπάρχει η βούληση;

Να σημειώσουμε ότι από τους 10 παραιτηθέντες οι τρεις δεν έχουν υπογράψει το κείμενο, απλώς συμφώνησαν προφορικά.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ