Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Το Δεκέμβρη κατατίθεται στη Βουλή

Μέσα στο Δεκέμβρη θα κατατεθεί στη Βουλή η Συνθήκη του Αμστερνταμ, ενώ η ψήφισή της θα γίνει ή στα τέλη Γενάρη ή μέσα στο Φλεβάρη ανακοίνωσε χτες στη Βουλή (Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Σ. Περράκης.

Πάντως και ενώ η κυβέρνηση έχει απορρίψει την πρόταση για δημοψήφισμα και ταυτόχρονα την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, διαφαίνεται μία τάση να αξιοποιηθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής στην κατεύθυνση του προπαγανδιστή της Συνθήκης του Αμστερνταμ. Τον κίνδυνο αυτό επισήμανε χτες, μιλώντας στην επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, με αφορμή τον προγραμματισμό των εργασιών της επιτροπής, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν και την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων και περιοδειών για την προπαγάνδιση της συνθήκης.

Ο βουλευτής, αφού υπενθύμισε την άρνηση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, τόνισε ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής σε όργανο προπαγάνδας της Συνθήκης του Αμστερνταμ πραγματοποιώντας φιέστες. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται σε μία περίοδο, κατά την οποία, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ίδιας της ΕΕ, αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια κατά του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ