Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Υπουργικές υποσχέσεις για την εκπαίδευσή τους

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή

Υποσχέσεις για τη λύση κάποιων από τα λειτουργικά προβλήματα της Δημόσιας Επαγγελματικής Σχολής για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στην Καλλιθέα, έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή.

Ο υφυπουργός είπε ότι για τη μεταστέγαση της σχολής έχει βρεθεί οικόπεδο 7.500 τ.μ. και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, η οποία ολοκληρώνεται τον Απρίλη του 1999. Για το θέμα της ανυπαρξίας τίτλου σπουδών της συγκεκριμένης σχολής, είπε ότι με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο ειδικής αγωγής προβλέπεται να καθιερωθεί τίτλος σπουδών. Οσον αφορά το προσωπικό, είπε ότι θα προβλεφτεί η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σε κάποιες ειδικότητες αλλά, παράλληλα, θα διατηρηθεί και το καθεστώς των εκτάκτων.

Ο Αχ. Κανταρτζής, στην ομιλία του, είπε ότι σημειώνει τη δέσμευση του υπουργού για την ανέγερση νέου κτιρίου, τονίζοντας όμως ότι, εάν αθετηθεί η δέσμευση, τότε η ευθύνη της κυβέρνησης θα είναι μεγάλη. Για δε τη στελέχωση της σχολής, υπογράμμισε ότι το καθεστώς των εκτάκτων δημιουργεί προβλήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έφθασαν να προσληφθούν στις 23 Οκτώβρη και μάλιστα μετά από κινητοποιήσεις των γονέων και των μαθητών. Ο βουλευτής, σχολιάζοντας την απάντηση για τη χορήγηση τίτλου σπουδών, είπε ότι το ζήτημα είναι βαθύτερο, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ