Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνέδριο στήριξης των κυβερνητικών επιλογών

Ξεκίνησε στους Δελφούς το συνέδριο για την "Ποιότητα και Δημόσια Διοίκηση"

Στην υποστήριξη και προώθηση των αντιδραστικών κυβερνητικών επιλογών στη Δημόσια Διοίκηση, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη και παραγωγικότερη για την επιβολή της κυρίαρχης πολιτικής, αποσκοπεί το συνέδριο "Ποιότητα και Δημόσια Διοίκηση", που ξεκίνησε χτες στους Δελφούς.

Οι ομιλητές της χτεσινής μέρας προσπάθησαν να πείσουν ότι η υλοποίηση των "τομών" στον κρατικό μηχανισμό θα αποβεί σε όφελος των "πολιτών", κόντρα στη σκληρή πραγματικότητα η οποία επιβεβαιώνει ότι το "κράτος - επιτελείο", που οραματίζεται ο Κ. Σημίτης, μόνο τα συμφέροντα των πολλών δεν εξυπηρετεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος,στο χαιρετισμό του, ουσιαστικά εκθείασε και πλειοδότησε υπέρ των κυβερνητικών επιλογών. Αφού διαπίστωσε ότι "επιδεικνύεται τελευταία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης", τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης ηθικών κινήτρων αλλά και υπέρ αποτελεσματικότερων συστημάτων κυρώσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παράλληλα ζήτησε και την εξεύρεση τρόπων καταμέτρησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων στο δημόσιο.

Ο Κ. Σημίτης,στο γραπτό μήνυμα που έστειλε στο συνέδριο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξαναχτίζει το κράτος και ήδη η "νέα δομή του κράτους" βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Προσδιορίζοντας το νέο ρόλο του κράτους, υποστήριξε ότι πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τη νέα πραγματικότητα, δηλαδή, όπως είπε, με την ένταξη στην ΟΝΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης καθόρισε ως αποστολή του ελληνικού κράτους να γίνει "κράτος δικαίου, ευέλικτο και αποτελεσματικό" και να στηρίζει την οικονομία στον ανταγωνισμό στο πλαίσιο της ΟΝΕ. Καυχήθηκε για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στην κρατική μηχανή, όπως το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα - έκτρωμα - ιδιαίτερα εκθείασε το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο! - το νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και τα όργανα επιβολής των κυβερνητικών επιλογών, όπως οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, οι οικονομικοί επιθεωρητές και ο "Συνήγορος του Πολίτη".

Δεν παρέλειψε επίσης να προχωρήσει στους γνωστούς λεονταρισμούς, λέγοντας ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και αν χρειαστεί θα συγκρουστεί "με αξίες και ιδέες που παρεμποδίζουν την εξέλιξη".

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις επιδιώξεις των βιομηχάνων σε σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση υπήρξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ι. Στράτος,ο οποίος ουσιαστικά κάλεσε το κράτος να υποστηρίζει τους λίγους των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου. Παράλληλα, όμως, ζήτησε να απαλλαγούν τα κόμματα εξουσίας από το "σύνδρομο του κράτους" και να συγκροτήσουν ένα σύστημα Δημόσιας Διοίκησης "ανεξάρτητου κομματικών συμφερόντων", που θα "αυτορρυθμίζεται".

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Σπ. Χαλβατζής,ενώ από το ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Κ. Σφυρίου και από το ΣΥΝ ο Δ. Χατζησωκράτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ