Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνολική εφόρμηση προαναγγέλλει ο Σημίτης

Επίδειξη αδιαλλαξίας και επίκληση του διαλόγου - "μαϊμού" με τους εργατοπατέρες

Ετοιμη για μια νέα, συνολική, εφόρμηση σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης και ενώ ακόμα το "μίνι" αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί, είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη σε συνέντευξη Τύπου χτες. Ο Κ. Σημίτης επανέλαβε πως "το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται επανεξέταση", "χρειάζεται ορθολογικοποίηση". Σημείωσε πως το "μίνι" αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο "κάνει ορθολογισμό" και συμπλήρωσε, ποντάροντας στην κατάπτυστη στάση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, τα παρακάτω: "Κάναμε διάλογο με τους φορείς σε σχέση με μια πρώτη σειρά αλλαγών. Θα ακολουθήσει διάλογος και για τα επόμενα και πιο σημαντικά θέματα για να παρθούν οι αποφάσεις από κοινού"!

Και αυτό, όταν μόλις χτες εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των τελωνειακών, που αντιδρούν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα για τους τελωνειακούς είπε ότι "ελπίζω να λύσουν σήμερα την απεργία, γιατί υπάρχει μια σύμπτωση νομίζω απόψεων με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θέλανε να διατηρήσουν το ταμείο τους. Δε γίνεται αυτό".

Δίνοντας τέλος ένα ακόμα ρεσιτάλ αδιαλλαξίας και αυταρχισμού, δήλωσε σε απειλητικό ύφος: "Και όσον αφορά το θέμα απεργία, άρα τι; Να μην κάνουμε τίποτα; Τότε να καθίσουμε σπίτι μας, να μην κάνουμε τίποτα, είναι το πιο εύκολο, δε μας ταλαιπωρεί κανένας, δε μας πιέζει κανένας και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε κάτι. Για να αλλάξουμε. Και αυτό θα συνεχίσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ