Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
"Αντιταχθείτε"!

Η γραμμή της υποταγής, ο πραγματικός κίνδυνος για το συνδικαλιστικό κίνημα

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο της ΕΕ της ΕΣΑΚ, σημειώνει, σχετικά με την τοποθέτηση της ΠΑΣΚΕ:

"Η ΠΑΣΚΕ προχωρά σε Πανελλαδική (Συνδιάσκεψη), όχι για να ασχοληθεί με τα καυτά και οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά με αποκλειστικό σκοπό να πάρει και άλλα μέτρα για την ενσωμάτωση και την υποταγή των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος στις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Στον πλήρη εγκλωβισμό όσων εργαζομένων την ακολουθούν στον κατήφορο της ηγεσίας της.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Πολυζωγόπουλου και οι δηλώσεις πίστης στο μονόδρομο της ΟΝΕ δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για άλλο συμπέρασμα και για αυταπάτες σ' ό,τι αφορούν τις προθέσεις της ηγεσίας της.

Η κινδυνολογία για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος γίνεται σκόπιμα, ώστε να συγκαλυφτεί η αλήθεια, ότι ο πραγματικός κίνδυνος για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι η γραμμή υποταγής και ενσωμάτωσης, που προωθεί η ΠΑΣΚΕ και οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο μόνος δρόμος που διασφαλίζει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων είναι αυτός που προωθεί η ΕΣΑΚ, ο δρόμος της ταξικής ενότητας, σε αντίθεση με τη γραμμή και την πρακτική της ταξικής συνεργασίας και υποταγής και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, που προωθεί η ΠΑΣΚΕ.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να αντιταχθεί σ' αυτές τις επιδιώξεις της ηγεσίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να μην επιτρέψει να τον αξιοποιούν σε βάρος των εργαζομένων. Να συμπαραταχτεί με τις αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις και τους αγώνες των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ