Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Απεργοσπαστικό επιτελείο

Επιχειρήθηκε ακόμα και λαθραία εξαγωγή υγρών καυσίμων από τα διυλιστήρια!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,κινούμενη στα πλαίσια της εντολής του πρωθυπουργού, να λήξει αμέσως το θέμα,είχε από νωρίς το πρωί επαφές με εκπροσώπους των διυλιστηρίων για λαθραία εξαγωγή υγρών καυσίμων. Ενα από τα σχέδια προέβλεπε και την αξιοποίηση του ΣΔΟΕ σαν απεργοσπαστικού μηχανισμού.Δηλαδή υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να σπάσουν τις σφραγίδες ασφαλείας των διυλιστηρίων και να εφοσδιάσουν τα βυτιοφόρα με υγρά καύσιμα!

Παράγοντες του ΣΔΟΕ, δήλωναν μέχρι τις 6.30 χτες το απόγευμα, ότι δεν τους είχε κοινοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάποια απόφαση που να τους αναθέτει τον εκτελωνισμό υγρών καυσίμων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Κανελλόπουλος,μας πληροφόρησε ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε πάρει κάποια εντολή του υπουργείου, ενώ σε λίγο ξεκινούσε στου Μαξίμου η συνεδρίαση της Επιτροπής Κρίσεων.

Την αντίθεσή του, στην αξιοποίηση του ΣΔΟΕ σαν απεργοσπαστικού μηχανισμού, εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Μακρυπίδης,ο οποίας μας είπε ότι συμφωνεί μαζί του και ο γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Το μέλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Β. Τούντας,δήλωσε στο "Ρ" πως από το πρωί υπήρχε εντολή Δρυ για επέμβαση στο τελωνείο Ασπροπύργου, όπου βρίσκονται - σε δεξαμενές - εκτελωνισμένα καύσιμα πριν από την έναρξη της απεργίας, προκειμένου να τις απασφαλίσουν και να γεμίσουν τα βυτιοφόρα των εταιριών. Οι τελωνειακοί του διαμήνυσαν ότι η αποσφράγιση των δεξαμενών χωρίς την παρουσία και την υπογραφή τελώνη είναι παράνομη.Στον Ασπρόπυργο παρέμειναν για αρκετές ώρες εκατοντάδες βυτιοφόρα, απ' όπου αποχώρησαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία περίπου στις 7μμ, μετά και από παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΔΑ.

Αξίωση των μεγαλοεπιχειρηματιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντολή αποσφράγισης των δεξαμενών χωρίς την υπογραφή τελώνη, είναι υπαγορευμένη αξίωση των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών. Αυτό εξάλλου, προκύπτει από σχετική επιστολή του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ.Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών κ. Κυνηγός,αποκάλυψε χτες - από το βήμα συνεδρίου για τα ενεργειακά - πως εκπρόσωποι του Συνδέσμου βρίσκονταν (σ.σ. χτες το πρωί) σε διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ και του ζήτησαν να ικανοποιήσει το αίτημα των εταιριών του κλάδου, να προμηθεύσει τα βυτιοφόρα τους με υγρά καύσιμα που είχαν ήδη εκτελωνιστεί, αλλά οι δεξαμενές παρέμεναν σφραγισμένες και δεν μπορούσαν να παραλάβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ