Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Νίκη ρουτίνας

Χωρίς δυσκολία ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και τον τρίτο "σκόπελο" της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή (0-2) κλείνοντας έτσι αρκετά νωρίς τις υποχρεώσεις του στη μακεδονική πρωτεύουσα.

Με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια και ένα ακόμα πριν επιστρέψουν οριστικά σ' αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν του Ηρακλή, σ' ένα παιχνίδι με περιοδική ποιότητα και αρκετούς διαξιφισμούς. Ο νικητής ξεκίνησε με τις θετικότερες προϋποθέσεις και μόλις στο 2ο λεπτό ο Λουτσιάνο ξέφυγε της επιτήρησης του Κιντόντα και με αστραπιαίο σουτ "κάρφωσε" την μπάλα στην εστία του Στογιάννη. Σταδιακά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι, πήραν πρωτοβουλίες και επιχείρησαν να ισοφαρίσουν, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού απέτρεψε κάθε κίνδυνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μια προσπάθεια του Κωνσταντινίδη, αλλά ο κ. Καλύβας διαπίστωσε πρόσθεση στον Σερραίο παίκτη του Ηρακλή και όχι μόνο δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά αντίθετα τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον "κυανόλευκο" επιθετικό.

Η Ηρακλής πλησίασε στην ισοφάριση με τον Κωνσταντίνου, στο 65, που στο σουτ του η μπάλα αφού εξοστρακίστηκε στο πόδι του Ανατολάκη, πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γρηγόρης Γεωργάτος με εντυπωσιακό τρόπο πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, εδραιώνοντας τη σημαντική νίκη. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, αφού πέρασε με εξαιρετικούς ελιγμούς τον Κωφίδη και μπαίνοντας στην περιοχή των Θεσσαλονικέων έστειλε την μπάλα με σουτ στα δίχτυα του Στογιάννη, για να λήξει και τυπικά εκεί το παιχνίδι.

Μετά το τέλος του αγώνα μικρός αριθμός οπαδών του Ηρακλή επιχείρησε να σπάσει την πόρτα που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κατά την αποχώρηση των φιλοξενούμενων πετάχτηκαν επάνω τους καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

Από τους νικητές καλύτερη απόδοση είχαν οι Λουτσιάνο, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης και από τον Ηρακλή οι Χάγκαν και Ξενίδης.

Η διαιτησία του κ. Καλύβα (Βοιωτίας) με λάθη, που δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, δημιούργησαν όμως αφορμές για διαμαρτυρίες στους γηπεδούχους.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στογιάννης, Κυριαζής, Σέμος, Ξενίδης (84 Σαπάνης), Στολτίδης, Βελέντζας (46 Κωνσταντινίδης), Χριστοδούλου (87 Κασίμπα), Κιντόντα, Κωφίδης, Κωνσταντίνου, Χάγκαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γεωργάτος, Νινιάδης, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς (85 Αντζας), Γκόγκιτς (90 Αλεξανδρής), Λουτσιάνο (68 Γιαννακόπουλος).

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ