Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του "Ξενία"

Στην απαράδεκτη επιλογή της κυβέρνησης να δώσει το "Ξενία Πάρου" σε ιδιώτη, αντί του Δήμου Πάρου, επιλογή που βρίσκει καθολικά αντίθετο το λαό του νησιού, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης, προς τους υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αιγαίου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, ο Δήμος Πάρου είχε ζητήσει έγκαιρα το "Ξενία", προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του νεοϊδρυθέντος δήμου, καθώς και για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η κυβέρνηση όμως προχώρησε σε δημοπράτησή του - με τιμή εκκίνησης 250 εκατ. δρχ. - αλλά ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος. Στη συνέχεια έγινε δεύτερος πλειοδοτικός διαγωνισμός - με τιμή εκκίνησης 160 εκατ. δρχ. Στο δεύτερο διαγωνισμό ο Δήμος Πάρου έκανε προσφορά 225 εκατ. δρχ., αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του "Ξενία" στην εταιρία ΜΑΝΟΣ ΤΡΑΒΕΛ, που έκανε προσφορά 250 εκατ. δρχ.

Να σημειωθεί πως πέρα από το γεγονός ότι ο δήμος έχει κάνει ένσταση κατά της ιδιωτικής εταιρίας για ελλιπή δικαιολογητικά, υπάρχει και θέμα ουσίας, αφού στην πραγματικότητα η προσφορά του δήμου είναι πολύ μεγαλύτερη, παρόλο που φαίνεται ότι ο ιδιώτης δίνει 25 εκατ. δρχ. παραπάνω. "Το "Ξενία" είναι κτισμένο σε οικόπεδο, το οποίο έχει παραχωρηθεί από την πρώην Κοινότητα Παροικίας και η σημερινή αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη από 25 εκατ. δρχ. Επιπλέον στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν και δύο από τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους που υπάρχουν πλέον μόνο στην Παροικία", υπογραμμίζεται στην Ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να κατοχυρωθεί στον Δήμο Πάρου το τοπικό "Ξενία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ