Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Τσιμπημένες τιμές μέχρι την τελευταία στιγμή

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν χτες η κίνηση στην αγορά, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές άφησαν για τις τελευταίες μέρες τις αγορές των απαραίτητων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και όταν λέμε των απαραίτητων το εννοούμε, αφού όπως τονίζουν οι κρεοπώλες οι ποσότητες που αγοράζουν οι καταναλωτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν "γιορτινές". Το αντίθετο μάλιστα, σημειώνεται, οι περισσότεροι είναι όσο πιο συγκρατημένοι γίνεται με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες των ημερών.

Οι τιμές κινήθηκαν και χτες στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών, ενώ στη Βαρβάκειο "τσίμπησαν" ένα κατοστάρικο τα ντόπια αρνιά και κατσίκια, φτάνοντας στις 2.300 δρχ. το κιλό, που ήδη από την προηγούμενη βδομάδα στα συνοικιακά κρεοπωλεία πωλούνταν και στις 2.500 δρχ. Η ντόπια εγχώρια νωπή γαλοπούλα πωλούνταν από 1.300 μέχρι 1.900 δρχ. το κιλό στα κεντρικά κρεοπωλεία και η εισαγωγής στις 1.000, ενώ η κατεψυγμένη γύρω στις 850 δρχ. το κιλό και το γουρουνόπουλο πωλούνταν προς 1.800 - 2.000 δρχ. το κιλό.

Σε ό,τι αφορά τις ντομάτες, που όλες τις προηγούμενες μέρες η τιμή τους πέταξε στα ύψη, ξεπερνώντας και τις 500 δρχ. το κιλό στις περιφερειακές αγορές, το υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να "καυχιέται" ότι προπαραμονή Χριστουγέννων "κατάφερε" να ρίξει την τιμή της στις 300 δρχ. το κιλό στις λιγοστές δεύτερης ποιότητας που πωλούνταν σε κεντρικά μανάβικα, ενώ σε μανάβικα των σούπερ μάρκετ όπου δε φτάνουν τα συνεργεία του υπουργείου πωλούνταν και χτες στις 500 δρχ. το κιλό. Οι πατάτες εξακολουθούσαν να πωλούνται στις 200 δρχ. το κιλό, το μαρούλι στις 150-200 δρχ. το ένα, τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα πάνω από 500 δρχ. το κιλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ