Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο αντικειμενικό σύστημα 266 περιοχές της χώρας

Η ένταξη διακοσίων εξήντα έξι περιοχών της χώρας στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών. Οι αντικειμενικές τιμές που ορίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου αφορούν 266 δήμους, κοινότητες και οικισμούς σε ολόκληρη τη χώρα που ανήκουν στους νομούς Αργολίδος, Κυκλάδων, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας, Εβρου, Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Κοζάνης και Καστοριάς.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, για τους δήμους, τις κοινότητες και τους οικισμούς των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Λάρισας και Αργολίδας, η εφαρμογή του συστήματος αρχίζει την 1η Γενάρη 1999.

Για τους ΟΤΑ των άλλων νομών η ένταξη θα πραγματοποιηθεί εντός του Γενάρη του '99,μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Οπως προκύπτει από τους αναλυτικούς πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

  • Η χαμηλότερη αντικειμενική τιμή ανέρχεται σε 100.000 δρχ. ανά τ.μ. και αφορά δήμους, κοινότητες και οικισμούς των νομών Γρεβενών, Εβρου, Κοζάνης, Καστοριάς και Κυκλάδων.
  • Η υψηλότερη αντικειμενική τιμή ανέρχεται σε 300.000 δρχ. ανά τ.μ. και αφορά την περιοχή Τόπου της επαρχίας Ναυπλίας του νομού Αργολίδας.

Ακολουθούν ο Δήμος Μοίρων του νομού Ηρακλείου με ανώτατο όριο τιμής τις 280.000 δρχ. ανά τ.μ., ο Δήμος Ρεθύμνου του ομώνυμου νομού (ανώτατο όριο 270.000 δρχ. ανά τ.μ.) και άλλοι δήμοι και κοινότητες του νομού Ρεθύμνου με ανώτατο όριο τιμής τις 250.000 δρχ. ανά τ.μ. Στις 250.000 δρχ. ανά τ.μ. ανέρχεται επίσης το ανώτατο όριο τιμής στο Δήμο Σκύρου της επαρχίας Καρύστου του νομού Ευβοίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ