Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις των εμπόρων

Το κατέθεσε χτες η συνδικαλιστική ηγεσία των εμπόρων (ΕΣΕΕ) στη συνάντησή της με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ

Υπόμνημα με τα σημαντικότερα προβλήματα, τις θέσεις, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εμπόρων, κατέθεσε χτες το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ.Οι εκπρόσωποι των εμπόρων εξέφρασαν στον υφυπουργό την κατηγορηματική αντίθεσή τους με τα "αντικειμενικά κριτήρια", ενώ συνάντησαν την αντίθεση του υφυπουργού στο αίτημά τους να καταργηθεί η αύξηση της φορολόγησης των εισοδημάτων τους για τη χρήση 1998, που φτάνει κατά μέσο όρο 14,5% και επιβάλλεται σε εποχές εμπορικής δυσπραγίας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στον υφυπουργό η συνδικαλιστική ηγεσία των εμπόρων, αναφέρονται μεταξύ άλλων σαν σημαντικότερα προβλήματα για τον κλάδο η πολυνομία και πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας, η αναδρομική ισχύς φορολογικών αποφάσεων, τα "αντικειμενικά κριτήρια" φορολογίας, η γραφειοκρατία, οι φορολογικές αδικίες κλπ.

Μεταξύ των προτάσεων, που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, είναι και οι ακόλουθες:

  • Να δεσμευτεί η πολιτεία να μην ψηφίσει άλλους φορολογικούς νόμους.
  • Να φορολογούνται τα πραγματικά εισοδήματα και όχι τα πλασματικά (όπως είναι τα κατ' επίφασην αντικειμενικά κριτήρια).
  • Να ακυρωθεί κάθε αύξηση της φορολόγησης με τα αντικειμενικά κριτήρια για τις χρήσεις 1998 και 1999.
  • Να δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών ότι, μετά το τέλος ενός ελέγχου, ο ελεγκτής θα γνωστοποιεί στο φορολογούμενο τις παρατηρήσεις του, έτσι ώστε αν δε βρήκε ή αν δεν αναζήτησε κάποια δικαιολογητικά, να δοθεί η ευκαιρία στο φορολογούμενο να τα προσκομίσει.
  • Να αρθούν οι φορολογικές αδικίες.
  • Να εκλογικευτούν οι συντελεστές φορολογίας.

Επίσης, το προεδρείο της ΕΣΕΕ συναντήθηκε χτες και με το γγ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση και τα προβλήματα του εμπορίου σήμερα, τις προτάσεις για το φορολογικό, τη συνένωση ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Ο γγ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "θα" συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της ΕΣΣΕ "στα πλαίσια του εφικτού"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ