Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινές εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει στις 29 Δεκεμβρίου (4.30μμ) στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι), η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.Το πρόγραμμα της γιορτής έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού, όπως η κινητικότητα, η έκφραση, η εξατομίκευση, η επικοινωνία, η πρωτοβουλία, η συμμετοχή, το παιχνίδι, η χαρά.

  • Στις 3 Ιανουαρίου (12.30μμ) θα πραγματοποιηθεί το 1ο Αντάμωμα Λουκατσαρίων Επαρχίας Ελασσόνας με τοπικά πρωτοχρονιάτικα εθιμικά δρώμενα από διάφορες καρναβαλικές ομάδες. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου. Θα συνοδεύσει η παραδοσιακή ορχήστρα του Δ. Μιχαλέ.Τραγουδά ο Β. Κολοβός.
  • Με κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, παραδοσιακά γλυκίσματα, δώρα από τον Αγιο Βασίλη και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία και τη Φιλαρμονική του δήμου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν: Σήμερα στην πλατεία Αϊ - Γιάννη και στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Στις 28/12 στην πλατεία του Παραδείσου. Στις 29/12 στην πλατεία Τσακού και στις 30/12 στην πλατεία Κοντόπευκου.
  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στη Στοά του Βιβλίου το Εθνικό Ωδείο οργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη συμμετοχή τελειόφοιτων σπουδαστών Μονωδίας και την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου.
  • Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού,διοργανώνει στις 28 Δεκεμβρίου (7μμ) εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή η έγχρωμη ταινία του Νέστορα Μάτσα "Πάρεξ τη γλώσσα μου και την ελευθερία: Αναζήτηση του Δ. Σολωμού",που γυρίστηκε στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στο Μεσολόγγι και την Ιταλία. Αφηγητής: Δημήτρης Λιγνάδης.Ποιήματα και πεζά κείμενα ερμηνεύει ο Δάνης Κατρανίδης.Μουσική: Βαγγέλης Μπέτσης.Θα προηγηθεί σύντομη εισήγηση του Ν. Μάτσα με θέμα: "Παράδοση ελευθερίας: Ρήγας... Σολωμός... Δημοτικό τραγούδι".Ποιήματα θα ερμηνεύσει η Μαίρη Βιδάλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ