Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κλειστή" για το ΥΠΠΟ η Κασσαβέτεια

Κλειστή βρήκε την πόρτα των Φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου η Ομάδα Πολιτιστικής Παρέμβασης του υπουργείου Πολιτισμού. Η ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια επισκέπτεται το Σωφρονιστικό Σύστημα Ανηλίκων με σκοπό τη στήριξη των ανήλικων κρατούμενων, ενώ πρόσφατα εγκατέστησε στο ίδρυμα βιβλιοθήκη.

Αλλά κατά την προχτεσινή επίσκεψη της ομάδας για να προσφέρει δώρα στα παιδιά, όπως καταγγέλλει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίο, απαγορεύτηκε η είσοδος. Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από τη διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Μυρσίνη Ζορμπά, τη βιβλιοθηκάριο και μέλος του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ, Χριστίνα Οικονομοπούλου, τον ψυχίατρο Γιώργο Αστρινάκη, το μέλος της Ομάδας Παρέμβασης του ΥΠΠΟ, Ηλία Σιακανδάρη και το στέλεχος του ΕΚΕΒΙ, Στέφανο Κατή. Την ώρα της επίσκεψης ο διευθυντής των φυλακών απουσίαζε και το κλιμάκιο διαπραγματεύτηκε την είσοδό του με τον αρχιφύλακα, ο οποίος τελικά δεν έδωσε άδεια.

Το ΕΚΕΒΙ στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται η είσοδος στην Ομάδα Πολιτιστικής Παρέμβασης του ΥΠΠΟ. Μήπως ενόχλησε η πρόσφατη έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου "Κασσαβέτεια: Το χρονικό μιας βιβλιοθήκης στη φυλακή ανηλίκων"; Τι λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος γι' αυτό, αλλά και για τη συνέχιση του Προγράμματος Πολιτιστικής Παρέμβασης, το οποίο φαίνεται να κινδυνεύει να σταματήσει επί των ημερών του;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ