Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Η οικονομική κρίση προκαλεί νέες ταραχές

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Ταραχές σημειώθηκαν χτες στην πόλη Καραουάνγκ της ινδονησιακής νήσου Ιάβα, όταν πλήθη, απεγνωσμένα από την οικονομική κρίση, άρχισαν να λεηλατούν μαγαζιά, ώσπου ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Τουλάχιστον ένας 19χρονος μαθητής λυκείου έχασε τη ζωή του και άλλα έξι τραυματίστηκαν.

Το πλήθος έκαψε οχήματα, προκάλεσε με υβριστικά συνθήματα τις δυνάμεις ασφαλείας και πέταξε εναντίον τους... τούβλα. Στη συνέχεια λεηλάτησαν δεκάδες μαγαζιά, κλέβοντας κάθε είδος αγαθού, έσπασαν τα τζάμια σε δύο προτεσταντικούς ναούς και εισέβαλαν σε σπίτια Κινέζων επιχειρηματιών.

"Ολα αυτά γίνονται εξαιτίας της κυβέρνησης", απάντησε ένας Ινδονήσιος, παρών στα χτεσινά γεγονότα, αντανακλώντας με λίγες λέξεις το δημόσιο αίσθημα αγανάκτησης για την πολιτική του Προέδρου Χαμπίμπι. Ωστόσο, τα χτεσινά επεισόδια στο Καουράνγκ δεν είχαν πολιτικά κίνητρα. Οι λεηλασίες δεκάδων μαγαζιών ήταν περισσότερο μία κίνηση απόγνωσης, καθώς η φτώχεια και η ανεργία έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο εκατομμύρια Ινδονήσιους... Παρόμοια ξεσπάσματα και ταραχές εκδηλώθηκαν όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, χωρίς να διαφαίνεται κάποια προοπτική ύφεσης. Το γεγονός μάλιστα ότι η πολιτική του Προέδρου Χαμπίμπι παραμένει ίδια και απαράλλακτη με αυτήν του προκατόχου του Σουχάρτο, αυξάνει τους φόβους για κλιμάκωση λεηλασιών και ταραχών σε πολλές περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ