Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στου τραγουδιού την αγκαλιά

"Το αμάρτημα της μητρός μου", τιτλοφορείται η καινούρια δισκογραφική δουλιά του Νίκου Ξυδάκη,που αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει και περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Βιζυηνού, καθώς και δύο ποιήματα του Θ. Γκόνη. Αυτά τα καινούρια τραγούδια, καθώς και κομμάτια από παλιότερους δίσκους του, θα παρουσιάζει ο συνθέτης, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, νέες συνθέσεις του Ν. Ξυδάκη σε ποίηση της Σαπφούς (σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη). Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο, πλήκτρα), Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο, φλάουτο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα) και Γιάννης Βασσάλος (μπάσο). Οι παραστάσεις και τις πέντε βραδιές θα αρχίζουν στις 10.30 μμ.

  • Μουσικές της Σμύρνης, μελωδίες του Αιγαίου, αριστουργήματα της ηπειρώτικης πολυφωνίας, λαϊκά τραγούδια και αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσουν ο Νίκος Γράψας με το συγκρότημά του και το Πολυφωνικό της Ηπείρου του Βαγγέλη Κώτσου και της Νότας Καλτσούνη, την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 10 μμ, στην αίθουσα "Κίνηση" της ΠΠΚ (Υπατίας 1β). Δυο βραδιές, παραδομένες σε μια ενδιαφέρουσα, δημιουργική συνεργασία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.
  • Ο Βαγγέλης Γερμανός φιλοξενείται από αύριο μέχρι και το Σάββατο στην"Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή), παρουσιάζοντας παλιά και νεότερα τραγούδια του. Στον ίδιο χώρο, σήμερα εμφανίζεται το σύνολο Αναγεννησιακής Μουσικής "Κέλσος".
  • "Οι συναυλίες μας είναι η καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει κοινός θρακιώτικος πολιτισμός", λέει ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας,που με τη μουσική του συντροφιά εμφανίζονται την Παρασκευή και το Σάββατο (10.30 μμ), στο χώρο "8 Δυτικά" (Λ. Αθηνών 387, Αιγάλεω). Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια ελληνικά και τουρκικά, που "ακούγονται και στις δυο γλώσσες και ταξιδεύουν ελεύθερα στο χώρο και στο χρόνο, χωρίς εγωισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φανατισμούς". Παίζουν και τραγουδούν: Θ. Γκαϊφύλλιας, Χ. Μουσταφά, Λ. Τζιαμπάζη, Μ. Μουσταφά, Ν. Βερβερίδης, Ισ. Αχμέτ. Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα, θα εμφανιστεί το καλλιτεχνικό σχήμα ελληνικής λαϊκής μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κοντογιάννης.
  • Με τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο "13.000 μέρες", καθώς και από παλιότερες δουλιές του, ο Σωκράτης Μάλαμας θα εμφανίζεται για τέσσερα διήμερα στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου 82). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (10.30 μμ), από τις 18 Ιανουαρίου, ο γνωστός και αγαπητός τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μαζί με την Μαρία Παπανικολάου ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι.
  • Ρεμπέτικα και λαϊκά κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο "Χαρώτογώ" (Αχιλλέως 34, πλ. Καραϊσκάκη) από την "Κομπανία του Λούη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ