Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα ατμοσφαιρικά και δραματικά

Μετά από μια πεντάχρονη απουσία από τα εκθεσιακά δρώμενα της Αθήνας, ο ζωγράφος Εδουάρδος Σακαγιάν παρουσιάζει δύο ενότητες της δουλιάς του, αύριο την πρώτη και στις 11/2 τη δεύτερη, στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (πλατεία Κολωνακίου 20).

Με τίτλο "Πλήθος" εγκαινιάζεται στις 14/1 η πρώτη ενότητα, η οποία περιλαμβάνει έργα που αναπαριστούν συνθήκες συγκέντρωσης ανθρώπων, χωρίς κέντρο, όπου το βλέμμα αδυνατεί να επιλέξει ή να αναγνωρίσει κάποιο άτομο. Η προσωπικότητα του ανθρώπου απειλείται να εξαφανιστεί και να συνθλιβεί από τη δύναμη της τεχνικής και της τεχνολογίας. Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο "Παιδί" (11/2) υπάρχει πάλι το πλήθος, όμως ανάμεσά του κυρίαρχη μορφή είναι το παιδί, που ξεχωρίζει από το πλήθος και υποχρεώνει το βλέμμα μας να κάνει την επιλογή του και να "δει" τη σχέση του με αυτό. Πρόκειται για έργα ατμοσφαιρικά, δραματικά, με έντονα εκρηκτικά χρώματα.

  • Εκθεση έργων ζωγραφικής και χαρακτικής του Γιώργου Μήλιου εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί "Αδάμ" (Ν. Βάμβα 5). Στα έργα του καθηγητή στην έδρα της χαρακτικής στην ΑΣΚΤ, Γ. Μήλιου, ο θεατής αναγνωρίζει το σεβασμό της ύλης του αντικειμένου, αλλά ταυτόχρονα και την τεχνική, με την οποία αποδίδεται και αναγνωρίζεται η ύλη. Το αντικείμενο του καλλιτέχνη δεν είναι μόνο η εικόνα, αλλά και η λειτουργία του αντικειμένου της εικόνας μέσα στο σύνολο από το οποίο έχει αποκολληθεί. Ο Μήλιος παραμένει ένας κλασικός ζωγράφος με την έννοια ότι σέβεται την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου και τη μοναδικότητα της λειτουργικής του έκφρασης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 του Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ