Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ"
Χρέη, χρέη, χρέη σκανδάλων

(Του ανταποκριτή μας). -

Ενα χρόνο μετά τη λήξη της "Πολιτιστικής" ο ΟΠΠΕΘ συνεχίζει να χρωστά περίπου 2 δισ. δρχ. σε ιδιώτες, φορείς και οργανισμούς, ενώ από τις αρχές αυτού του χρόνου βρίσκεται σε διαδικασία έξωσης από το κτίριο της οδού Βασ. Ολγας, όπου στεγάζεται.

Οσον αφορά τον απολογισμό της "Πολιτιστικής", που θα έπρεπε κανονικά να γίνει μετά τη λήξη της διοργάνωσης, παραμένει άγνωστο πότε αυτό θα συμβεί. Να σημειώσουμε ότι την άνοιξη του περασμένου χρόνου ο υπουργός Πολιτισμού είχε υποσχεθεί ότι η απολογιστική έκθεση θα ήταν έτοιμη στο τέλος Αυγούστου. Αλλά και ένα χρόνο νωρίτερα, διαρκούσης της διοργάνωσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΠΠΕΘ Π. Θεοδωρίδης είχε δεσμευτεί ότι θα παρέδιδε λεπτομερή οικονομικά στοιχεία για τις εκδηλώσεις του πρώτου τετραμήνου, κάτι που επίσης ποτέ δεν έγινε.

Ωστόσο, ο υπό εκκαθάριση Οργανισμός πραγματοποίησε αντί της απολογιστικής μια άλλη έκθεση, παρουσιάζοντας σε αίθουσες του λιμανιού μακέτες και μελέτες των έργων του ΟΠΠΕΘ, τα οποία ήταν γιαπιά στη διάρκεια του '97.

Με δεδομένο τις μεγάλες αυτές εκκρεμότητες, το σχέδιο για το λεγόμενο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον έλεγχο δηλαδή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης, καθυστερεί, καθώς χρειάζεται χρόνος για να λησμονηθεί το φιάσκο της "Πολιτιστικής" πριν ο υπουργός Πολιτισμού ασχοληθεί με το επόμενο εγχείρημά του.

Ανάμεσα στα χρέη του Οργανισμού σε τρίτους είναι και 40 περίπου εκατομμύρια οφειλές σε ξενοδοχεία της πόλης. "Η αδιαφορία, οι υπεκφυγές και ο εμπαιγμός συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Επειδή όμως, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού αποδίδουν τις καθυστερήσεις αυτές στον υπουργό, αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε πλέον σε σας", δηλώνει σε έγγραφη αναφορά της προς τον Ευάγ. Βενιζέλο η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ