Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παιχνίδια και κρύσταλλα

Νύχτα κρυστάλλινης ανάμνησης η αποψινή, νύχτα που θα θυμηθούμε την Τώνια Μαρκετάκη, που "έφυγε" πρόωρα από κοντά μας. Από την ΕΤ-3 στις 21.00 "Κρυστάλλινες νύχτες" της Τώνιας Μαρκετάκη. Μια Γερμανίδα, μια σύγχρονη μάγισσα, ερωτεύεται έναν Εβραίο, μα όταν εκείνος καταφέρνει να ξεφύγει από την κυριαρχία της, αυτή θα αυτοκτονήσει, για να επανέλθει στη ζωή μέσα στο σώμα ενός κοριτσιού. Ευαίσθητη ταινία, με λυρικό λίγο λογοτεχνίζον ύφος, αλλά με τόσο δυνατό πάθος που απογειώνει το θεατή. Το σενάριο είναι της Τώνιας Μαρκετάκη και της Μαλβίνας Κάραλη.

Από την ΕΤ-1 στις 23.00 "Ο άνθρωπος που έπεσε στη γη" του Νίκολας Ρεγκ. Το υπαρξιακό δράμα ενός εξωγήινου, που έπεσε στη Γη και προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στον πλανήτη του. Με τον Ντέιβιντ Μπάουι.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.00 "Επικίνδυνο παιχνίδι" του Εϊμπελ Φεράρα. Ενας σκηνοθέτης, με μεγάλες καλλιτεχνικές απαιτήσεις, γυρίζει τη νέα του ταινία η "μητέρα των καθρεφτών". Πρόκειται για μια εφιαλτική νύχτα που ζει ένα ζευγάρι που έχει αποφασίσει το χωρισμό και για να τον κάνει πιο "ανώδυνο" προσβάλλει και εξευτελίζει ο ένας τον άλλον. Καθώς εξελίσσεται το δράμα, οι ηθοποιοί δεν υποδύονται πλέον, αλλά παίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Με τον Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Το μωρό της Μακόν" του Πίτερ Γκρίνγουεϊ. Μια μεσόκοπη, χοντρή και πανάσχημη γυναίκα γεννάει ένα παιδί πανέμορφο με γαλάζια αγγελικά μάτια. Ολοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα θαύμα και η μεγάλη του αδελφή οικειοποιείται το θαύμα, το μεγαλοποιεί, υπερβάλλει τόσο που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει τον εκνευρισμό και την οργή της εκκλησίας που εξευτελίζει τη νεαρή κοπέλα. Με την Τζούλια Ορμοντ και τον Πίτερ Φάινς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ