Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Επί ποδός" οι συνταξιούχοι

Πυρετός προετοιμασιών σε όλη τη χώρα ενόψει της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης, που θα γίνει στις 19 του Γενάρη στην Αθήνα. Γενικό προσκλητήριο από τη Συντονιστική Επιτροπή

"Επί ποδός" βρίσκονται οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, όλων των Ταμείων, ενόψει της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης,που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας στις 19 τουΓενάρη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

"Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο! Αυτή η πολιτική ισοπεδώνει τα πάντα",τονίζει σε προκήρυξή της η Συντονιστική Επιτροπή και καλεί να μη λείψει κανείς από το αγωνιστικό προσκλητήριο.

"Βρισκόμαστε - τονίζει - μπροστά σε μια γενική επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στο εισόδημά μας. Με το "μικρό πακέτο" για το ασφαλιστικό, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, έβαλε άγριο χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων μας. Εκανε αρχή με τους δημόσιους, κόβοντας τις επικουρικές συντάξεις στο 20% της κύριας. Ανέτρεψε το σύστημα συνταξιοδότησης λόγω θανάτου. Ενοποίησε τα Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας, συμπιέζοντας τις παροχές... Ερχεται τώρα και δίνει καίριο χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών μέσα από το ξεπούλημα των φορέων. Μειώνει την ασφαλιστική επιχορήγηση των Ταμείων... Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Μας περιμένει το "μεγάλο πακέτο" για το ασφαλιστικό, που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο...".

Συνεχίζοντας η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την κυβέρνηση και για αναξιοπιστία, αφού - όπως υπογραμμίζει - αρνείται τώρα να δώσει ακόμα και το διορθωτικό, που είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί. Αυτή η πολιτική, συνεχίζει, "είναι εισαγόμενη. Ερχεται από τις Βρυξέλλες και η κυβέρνηση την εφαρμόζει πιστά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. ΟΝΕ και ξερό ψωμί για το λαό, πλούτη και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Μόνο με τον ενωμένο αγώνα των συνταξιούχων, των εργατών, των αγροτών, της νεολαίας και όλων όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική, μπορούμε να βάλουμε φρένο και να την ανατρέψουμε. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει".

Τα αιτήματα που θα διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι και με αυτή τους την πανελλαδική κινητοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, είναι:

- Κατώτερες συντάξεις για όλα τα Ταμεία, ίσες με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

- Οι συντάξεις να αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα καταστατικά των Ταμείων, που προβλέπουν το 80% των αποδοχών των εργαζομένων.

- Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και χορήγηση διορθωτικού ποσού. ΟΧΙ στην αύξηση της ντροπής των 30 - 60 δρχ. τη μέρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

- Κατάργηση της ειδικής εισφοράς και της παρακράτησης φόρου από τις συντάξεις.

- Αφορολόγητο εισόδημα δύο εκατ. δραχμών και τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων πάνω από 50%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση των ΕΒΕ(2007-03-06 00:00:00.0)
«Αυξήσεις» από 1,1% μέχρι και 2,5%!(2002-02-05 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι(1999-03-12 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα(1999-01-19 00:00:00.0)
Πρώτη αγωνιστική απάντηση(1998-11-21 00:00:00.0)
Πανελλαδική κατακραυγή απ' τους συνταξιούχους(1996-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ