Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κέντρο Εκπαίδευσης των "Ράμπο" της "νέας τάξης"

Εγκαινιάζεται σήμερα στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Πραγματοποιούνται σήμερα στις 11 π.μ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς τα εγκαίνια του "Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης".Το κέντρο αυτό, που θα ανήκει στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, είναι σύμφωνο με τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις περί εκπαίδευσης των μονάδων ταχείας ανάπτυξης και κυρίως αποβλέπει στην κάλυψη των αναγκών της υπό συγκρότηση Πολυεθνικής Βαλκανικής Ταξιαρχίας. Ωστόσο ανάλογο κέντρο λειτουργεί και στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, θα παρέχεται εκπαίδευση σε επιτελείς αλλά και σε ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, μέχρι επιπέδου τάγματος, που θα έρχονται και θα φιλοξενούνται στην Ελλάδα, κατόπιν διμερών συμφωνιών γι' αυτό το σκοπό. Ειδικότερα, προβλέπεται από τις 19 Απρίλη να λειτουργήσουν στα πλαίσια του Πολυεθνικού Κέντρου του Κιλκίς τρία σχολεία. Το πρώτο θα απευθύνεται σε αξιωματικούς και παρατηρητές "ειρηνευτικών" αποστολών και θα είναι διάρκειας 2 βδομάδων. Στο δεύτερο θα εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά υπομονάδες μεγέθους λόχου και θα είναι διάρκειας 2 βδομάδων. Στο τρίτο σχολείο θα εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά μονάδες επιπέδου τάγματος και θα είναι διάρκειας μίας βδομάδας.

Στη σημερινή εκδήλωση, εκτός από τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, ο οποίος θα παραβρίσκεται, έχουν κληθεί να παραστούν οι υπουργοί Αμυνας των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ και του PFP ("Συνεταιρισμός για την Ειρήνη"). Μέχρι χτες είχαν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους οι υπουργοί Αμυνας της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Εσθονίας, οι υφυπουργοί Αμυνας της Βουλγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Τσεχίας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων οκτώ χωρών (Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ