Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το ... δίλημμα της Μόνικα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

"Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει" η Μόνικα Λεβίνσκι, σύμφωνα με χτεσινά ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, είναι το "να δώσει συνταρακτικά νέα στοιχεία στην αμερικανική Γερουσία για τη σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον".Γιατί; Διότι η ασυλία της συναρτάται αποφασιστικά με το ότι "είπε την αλήθεια" στην κατάθεσή της ενώπιον του ειδικού ανακριτή, Κένεθ Σταρ.

"Η ασυλία της εξαρτάται από το αν είπε την αλήθεια την πρώτη φορά", επιβεβαίωσε ένας δικηγόρος που παρακολουθεί την υπόθεση. "Εχει μια σπάθη να επικρέμαται πάνω από το κεφάλι της".

Η Λεβίνσκι είχε μια συνάντηση με τρεις ρεπουμπλικανούς "εισαγγελείς" την περασμένη Κυριακή, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να κλητευτεί η πρώην εργαζόμενη στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να καταθέσει στη δίκη με το ερώτημα αποπομπής του Προέδρου Μπιλ Κλίντον. Οι τρεις χαρακτήρισαν τη συνάντηση "παραγωγική". Πόσο παραγωγική; "Θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταθέσει", είπε ένας εξ αυτών. Αλλά ο δικηγόρος της έσπευσε να δηλώσει πως "δεν πρόσθεσε τίποτα το καινούριο".

Ναι; Υπάρχουν ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ του αντιθέτου. Οπως το ότι καταγράφεται έντονη φημολογία (π.χ. στη χτεσινή "Ουάσιγκτον Ποστ") περί επαφών ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και δικηγόρων της νεαρής με τον Κ. Σταρ, προκειμένου να "μεταβληθεί" η αρχική του συμφωνία για την παροχή ασυλίας στην Λεβίνσκι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ