Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη ζητάνε οι απολυμένες της Κτηματικής

Την παρέμβαση της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Υπαλλήλων Κτηματικής Τράπεζας, για την επαναπρόσληψή τους, ζήτησαν χτες οι 80 καθαρίστριες της Κτηματικής που απολύθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη, κατά τη συνάντησή τους με το προεδρείο και τον γραμματέα αντίστοιχα των δύο οργανώσεων. Οι εργαζόμενες απέσπασαν δηλώσεις συμπαράστασης, ενώ το προεδρείο της ΟΤΟΕ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια της διοίκησης.

Τον περασμένο Δεκέμβρη η Κτηματική Τράπεζα ανέθεσε τον τομέα καθαριότητας σε νέο εργολάβο, ο οποίος αρνήθηκε να κρατήσει στη δουλιά και τις 80 καθαρίστριες. Ο εργολάβος πρότεινε σε ορισμένες μόνο να συνεχίσουν να εργάζονται, κάτω όμως από απαράδεκτους όρους, όπως περισσότερες ώρες δουλιάς με μικρότερες αποδοχές, εντατικοποίηση της εργασίας κ. ά. Η πρότασή του αυτή απορρίφτηκε από τις εργαζόμενες, οι οποίες έκτοτε παλεύουν για τη διασφάλιση και των 80 θέσεων εργασίας, δηλώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για τόσο και περισσότερο προσωπικό στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα προήλθε από τη συγχώνευση της Κτηματικής με την Εθνική, αφού - όπως δηλώνουν - μέχρι τότε η Κτηματική δέσμευε τον εκάστοτε εργολάβο να απασχολεί το ίδιο προσωπικό. Η παρέμβαση αυτή της Τράπεζας είχε ως αποτέλεσμα να συμπληρώσουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια δουλιάς.

Παρά το γεγονός ότι αμέσως κοινοποίησαν το πρόβλημά τους στους αρμόδιους φορείς, μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει καμία ουσιαστική απάντηση, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους.

Η Θεανώ Μπρέμπου με οργή μας μίλησε για τη στάση του υπουργείου Εργασίας: "Ο κ. Πρωτόπαπας ήταν και συνδικαλιστής... σήμερα κάνει ότι δε μας γνωρίζει, όλοι αυτοί που παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων θέλουν πληρωμένη απάντηση".

Η Νικολέτα Μυρογιάννη ακόμα δεν μπορεί να "χωνέψει" τον τρόπο που της φέρθηκε προϊστάμενος της Εθνικής, λέγοντάς της "αρκετά φόρεσες την άσπρη ποδιά, καιρός να τη βάλουν άλλες"! "Προσπάθησα - λέει - να του μιλήσω, του είπα ότι έχω πάρει δάνειο, ότι έχω παιδί στο στρατό, ένα σωρό προβλήματα, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, καμία απάντηση, μόνο ένα ειρωνικό χαμόγελο ως... αποζημίωση για τα 12 χρόνια δουλιάς και προσφοράς στην Τράπεζα".

Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ