Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόσυρση ζητάνε οι λιμενεργάτες

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, ζητάνε οι λιμενεργάτες και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, που ξεπουλάει στους ιδιώτες και εφοπλιστές τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας - του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης - αποφάσισαν να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, στη χτεσινή έκτακτη Γενική τους Συνέλευση, οι λιμενεργάτες του Πειραιά. Οι λιμενεργάτες, μ' αυτήν την απόφαση, ανέτρεψαν τη λογική για αποδοχή της ιδιωτικοποίησης και έναρξη του διαλόγου επί του νομοσχεδίου για "διασφαλίσεις". Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών αποφάσισε την κήρυξη 4ήμερης απεργίας,που ξεκινάει την Παρασκευή 29 Γενάρη.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης, με πρόταση να απαιτήσουν οι λιμενεργάτες από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου, πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, που συγκλήθηκε μετά από γραπτό αίτημα οχτώ από τους δεκαπέντε συμβούλους της διοίκησης. Η νέα θέση του σωματείου διαμορφώθηκε, όταν ένας σύμβουλος της ΔΑΚΕ (η οποία στις εκλογές κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΠΑΣΚΕ) διαχώρισε τη θέση του από την πλειοψηφία της διοίκησης. Σήμερα, συνεδριάζει έκτακτα το ΔΣ του Σωματείου Λιμενεργατών, που αναμένεται να αποφασίσει κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ