Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τακτική ντροπής στην Ενωση Ναυτών!

Η "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση" καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους μηχανισμούς της βίας και της νοθείας

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι μηχανισμοί για τη νόθευση της θέλησης των ναυτών. Η αρχή έγινε με τη μαφιόζικη διάρρηξη των γραφείων της Ενωσης Ναυτών που έγινε την περασμένη Παρασκευή όταν "άγνωστοι" άνοιξαν μία από τις κάλπες, αφαίρεσαν 70 περίπου ψηφοδέλτια και αντικατέστησαν άγνωστο αριθμό ψηφοδελτίων. Τώρα ο πρόεδρος της Ενωσης Αν. Νταλακογιώργος,το προεδρείο της Ενωσης, τα δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ανήκουν στην "ομάδα" Νταλακογιώργου και ο δικαστικός αντιπρόσωπος Αθ. Γεροστάθης,προχωρούν παραπέρα, επιδιώκοντας να συνεχίσουν αυτή την αποδεδειγμένα νόθα εκλογική διαδικασία. Ηδη ακυρώθηκαν επιλεκτικά 394 ψηφοδέλτια, που υποτίθεται ότι βρίσκονταν στην κάλπη που παραβιάστηκε και έχουν σταλεί νέα ψηφοδέλτια σε μέλη της Ενωσης που ήδη έχουν ψηφίσει! Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς στους οποίους στάλθηκαν ψηφοδέλτια για να ξαναψηφίσουν, έχουν μπαρκάρει!

Τα γεγονότα αυτά καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση",σημειώνοντας ότι στοιχειώδη αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση της νοθείας είναι αυτό που προτείνει ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών",το άμεσο σταμάτημα των αρχαιρεσιών.

"Η πάταξη της νοθείας - συνεχίζει - είναι ζήτημα αρχής που συνδέεται με την υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η τακτική της "ομάδας Νταλακογιώργου" για τη συγκάλυψη της νοθείας, είναι τακτική ντροπής που αποδεικνύει ότι ο τυχοδιωκτισμός και η σαπίλα έχει διαποτίσει την ομάδα αυτή μέχρι το μεδούλι". Η ΝΣΚ υπογραμμίζει ότι: "Οφελος από τη νοθεία έχει αυτός που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για το "κουκούλωμα" της αλλοίωσης της θέλησης του κλάδου. Οφελος από τη νοθεία έχει αυτός που βάζει την "καρέκλα" πάνω από τα εκλογικά δικαιώματα του κλάδου, πάνω από το αδιάβλητο και τη γνησιότητα των αρχαιρεσιών. Οφελος από τη νοθεία επιδιώκει αυτός που τη διαπιστώνει και επιμένει στη συνέχιση των νόθων αρχαιρεσιών".

Η ΝΣΚ καλεί τους ναύτες και όλους τους ναυτεργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους μηχανισμούς της βίας και της νοθείας. Να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ελευθερίες.

- Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ενωση Ναυτών καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,με την οποία ζητά από τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους και σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών στην Ενωση Ναυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ