Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εις υγείαν... των ναυτεργατών

Μόνο για εφοπλιστές και επιχειρηματίες η φιέστα που οργανώθηκε χτες για να... τιμηθούν ναυτεργάτες! Βατραχάνθρωποι και λιμενικοί "καθάρισαν" με τους ανέργους, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας άνεργοι ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες έδωσαν το δικό τους "παρών" στη χτεσινή "φιέστα" που διοργάνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης,στο επιβατηγό πλοίο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", για να αποδώσει σε ναυτεργάτες το βραβείο του λογοτεχνικού διαγωνισμού που απονέμεται στη μνήμη του ποιητή Ν. Καββαδία.Οι ναυτεργάτες, οι οποίοι υποτίθεται ότι ήταν και τα τιμώμενα πρόσωπα, κρατήθηκαν έξω από το πλοίο, περικυκλωμένοι από ισχυρές δυνάμεις βατραχανθρώπων, λιμενικών και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.Η είσοδος στο πλοίο ήταν ελεύθερη μόνο για τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες...Οι ναυτεργάτες και οι μεταλλεργάτες, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΕΜΕΝ,του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών και του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,συναντήθηκαν στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Λουδοβίκου,έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Από κει ξεκίνησαν πορεία μέσα στο λιμάνι, προς το πλοίο "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ". "Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία - την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία" και "διώχνετε καράβια στη Γερμανία και μας καταδικάζετε στην ανεργία", ήταν τα συνθήματα με τα οποία οι διαδηλωτές "υποδέχονταν" τους καλεσμένους του υπουργού. Τα συνθήματα δυνάμωσαν με την άφιξη του Στ. Σουμάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γιώργος Τούσσας,υπογράμμισε προς τους διαδηλωτές: "Καταγγέλλουμε αυτήν την εκδήλωση, που αποτελεί πρόκληση για τους άνεργους ναυτεργάτες και τους μεταλλεργάτες και επιπλέον δείχνει ότι ο Πειραιάς αποτελεί πόλη των μεγάλων αντιθέσεων. Από τη μια ο πλούτος των εφοπλιστών, που τώρα βρίσκονται στο τραπέζι που έστρωσε γι' αυτούς ο υπουργός και από την άλλη οι άνεργοι που λιώνουν τα παπούτσια τους για να βρουν μεροκάματο, ενώ αρκετοί ζουν με συσσίτια εκκλησιών. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν. Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική".

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ενάντια στην αντιναυτεργατική κυβερνητική πολιτική, θα κλιμακωθούν με πανναυτεργατική συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στις 10 Φλεβάρη στην Ακτή Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας.Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης την ερχόμενη Τρίτη, 2 Φλεβάρη, θα γίνει σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΜΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ