Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΚΛΙΝΤΟΝ
Διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Σε "πυρετώδεις" ρυθμούς συνεχιζόταν χτες η δίκη Κλίντον, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ετοιμάζονταν να καλέσουν τρεις μάρτυρες - την "πέτρα του σκανδάλου" Μόνικα Λεβίνσκι, το φίλο του προέδρου Βέρνον Τζόρνταν και το συνεργάτη του Σίντνεϊ Μπλούμενταλ - και προτεινόταν ένα χρονοδιάγραμμα "κοινής αποδοχής" προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί ως την 6η του Φλεβάρη.

Οι σχετικές ψηφοφορίες αναμένονταν χτες αργά το βράδυ, αλλά υπήρχαν πολλαπλές "επιφυλάξεις". Εκπρόσωπος του επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, Τρεντ Λοτ, έλεγε ότι η ημερομηνία δεν είναι "απόλυτη" και ενδέχεται να παραταθεί η δίκη αν οι συνήγοροι του Κλίντον θελήσουν να καλέσουν μάρτυρες υπεράσπισης.

Αν η υπεράσπιση αρκεστεί στην εξέταση των τριών μαρτύρων που προτίθενται να καλέσουν οι ρεπουμπλικανοί "κατήγοροι" - ενδέχεται να αρχίσει ίσως και σήμερα, Πέμπτη - η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 6/2.

Παρά το διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό των πολιτικών "ισορροπιών" περί της δίκης Κλίντον, το αποτέλεσμα μοιάζει προκαθορισμένο: με δεδομένο ότι οι δημοκρατικοί θα ταχθούν στο πλευρό του προέδρου τους, η "αποπομπή" μοιάζει αδύνατη, ό,τι κι αν κάνουν οι ρεπουμπλικανοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ