Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Νέα θύματα στο βωμό της "SHELL";

ΛΑΓΟΣ.-

Στο αίμα πνίγηκαν διαδηλώσεις νεαρών διαδηλωτών κατά των δραστηριοτήτων της πολυεθνικής πετρελαϊκής εταιρίας "SHELL" στη Νιγηρία. Σύμφωνα με χτεσινά ρεπορτάζ νιγηριανών εφημερίδων, οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και δυνάμεων ασφαλείας είναι τουλάχιστον 19...

"Εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν δεκαεννέα άτομα, ενώ σοβαρή είναι η κατάσταση δέκα άλλων", υποστηρίζει μια εφημερίδα, ενώ και άλλες συμφωνούν στον αριθμό των νεκρών.

Ωστόσο, διαφορετική εκδοχή για τα αιματηρά γεγονότα παρουσίασαν χτες τοπικοί αξιωματούχοι που υποστήριξαν ότι τα στρατεύματα αντάλλαξαν πυρά με νεαρούς που φορούσαν στρατιωτικές στολές και είχαν έρθει στον τερματικό πετρελαϊκό αγωγό, στο λιμάνι Φορκάντος, 250 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πρωτεύουσας, ζητώντας χρήματα και εργασία.

Από τον τερματικό αγωγό διακινούνται ημερησίως 250.000 βαρέλια αργού πετρελαίου. Οι εγκαταστάσεις πρόκειται να κλείσουν από τις 6 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου για να γίνουν εργασίες επισκευών στη γραμμή φόρτωσης, στην οποία διαπιστώθηκε πέρσι σοβαρή διαρροή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ