Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων (μόνο) προχωρά από σήμερα η Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την πτώση του πληθωρισμού το Γενάρη. Οπως ανακοινώθηκε, το κατώτατο επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου μειώνεται στο 10% (καθαρή απόδοση 8,5%) από 10,25% και κλιμακώνεται για τους προνομιακούς λογαριασμούς της Τράπεζας και για υπόλοιπα πάνω από 3 εκατ. δρχ. από 10,75% μέχρι και 11,25%. Σε ανάλογες κινήσεις προχώρησε και η XIOSBANK, η οποία μείωσε παράλληλα κατά μια μονάδα, και συγκεκριμένα στο 15%, το επιτόκιο των στεγαστικών της δανείων. Μείωση των επιτοκίων καταναλωτικών δανείων κατά 2 μονάδες στο 21% και των προσωπικών κατά 1 μονάδα στο 23%, ανακοίνωσε τέλος και η CITIBANK.

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ: Συνεχίστηκαν και τις τελευταίες μέρες οι διοικητικές ανακατατάξεις στις θυγατρικές του ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας. Μετά τις αλλαγές στη διοίκηση της τελευταίας, ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρίας Αγροτική Ζωής Κ. Λάμπος παραιτήθηκε από τη θέση του, καθώς και από μέλος του ΔΣ της εταιρίας, το οποίο και έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση, αντικαθιστώντας τον με το στέλεχος της ΑΤΕ Ι. Βαλάκα.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα ασκεί προσωρινά ο πρόεδρος του ΔΣ Θ. Παπαγεωργίου.Στο μεταξύ, ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ATELEASING AE, ο υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Σαντιξής ανέλαβε τη θέση του προέδρου της εταιρίας Σπ. Βογιατζάκη.Στη θέση του προέδρου του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας παραμένει ο Κ. Φερεντίνος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο Χρηματιστήριο θα εισαχθεί μέχρι τον Απρίλη η XIOSBANK. Στόχος της διοίκησης της τράπεζας είναι να αντληθούν επιπλέον 4 δισ. δρχ. από το ευρύ κοινό με τη μέθοδο της "δημόσιας εγγραφής". Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της XIOSBANK για το 1996, με βάση τα οποία τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώνονται σε 2,1 δισ. δρχ., σημειώνοντας άνοδο 20% σε σχέση με την περασμένη χρήση. Το μεγαλύτερο μέρος των πιστώσεων του περασμένου έτους διατέθηκε για την καταναλωτική πίστη, καθώς επί συνόλου χορηγήσεων 103 δισ. δρχ. (αύξηση 24%), κεφάλαια 36 δισ. δρχ. αφορούσαν την επιχειρηματική πίστη και 67 δισ. δρχ. τα δάνεια σε νοικοκυριά για καταναλωτικούς σκοπούς. Τα μερίδιο αγοράς της Τράπεζας σε καταναλωτικά δάνεια είναι 9% και σε δάνεια για την απόκτηση αυτοκινήτου 8%. Τα συνολικά διαχειριζόμενα κεφάλαια ανήλθαν σε 355 δισ. δρχ. και σημείωσαν αύξηση 38% σε σχέση με το '95, από τα οποία τα 172 δισ. δρχ. αντιπροσωπεύουν καταθέσεις (αύξηση 17%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ