Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινδυνολογίες με σκοπιμότητα

- Πολλές οι φήμες, τα δημοσιεύματα και οι παρεμβάσεις, που μιλούν για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου και μιας γενικότερης έντασης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Πού νομίζετε ότι αποσκοπούν;

- Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας, ιδίως όταν αυτή και στις πιο αλλοπρόσαλλες απαιτήσεις της προς την Ελλάδα, έχει τη συμπαράσταση και πολλές φορές το πράσινο φως από τους "συμμάχους" μας. Οταν έχεις μια τέτοια ανοχή, είναι εύκολο να πάρεις κι ορισμένες πρωτοβουλίες τυχοδιωκτικού χαρακτήρα. Ομως, εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι ξένοι παράγοντες όπως ο ΥΠΕΞ της Αγγλίας, κι άλλοι παράγοντες, προβάλλουν την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου. Ανάλογες δηλώσεις έκανε κι ο κ. Κλίντον πριν τα Ιμια. Είχαμε επίμονες παρεμβάσεις, που μιλούσαν για θερμό επεισόδιο.

Ανεξάρτητα αν έχουν, όμως, αυτές οι φήμες κάποια βάση, έχουν σαν στόχο να εμπνεύσουν ένα αίσθημα ανησυχίας και φόβου στην ελληνική πλευρά και να ετοιμάσουν το έδαφος για μια συμβιβαστική λύση διχοτόμησης του Αιγαίου. Μπροστά σε έναν κίνδυνο πολέμου, να σπρώξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες για μια λύση - "πακέτο" Κυπριακού - Αιγαίου και να υπάρξουν λιγότερες αντιστάσεις από τον ελληνικό λαό, σε έναν κίνδυνο που φαίνεται ρεαλιστικός και κοντινός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ