Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Μαγνήτης" το Καυτατζόγλειο

Ο Ηρακλής υποδέχεται την ΑΕΚ. Εύκολο απόγευμα για ΠΑΟ κόντρα στην Παναχαϊκή. Αύριο δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός στην Καλαμάτα

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει σήμερα το κυριότερο ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Αθνικής. Συγκεκριμένα, στο Καυτατζόγλειο ο Ηρακλής θα υποδεχτεί την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει και πάλι την Παναχαϊκή μέσα σε μια βδομάδα στο ΟΑΚΑ, ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός παίζει αύριο στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ματς:

Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο Καυτατζόγλειο. Η ΑΕΚ με τον αέρα της νίκης επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα - σοκ στη Ν. Φιλαδέλφεια από τον ΟΦΗ. Ο Πέτρος Ραβούσης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής 11άδας, αφού θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Βλάχος, Μπατίστα και οι τραυματίες Μαλαδένης και Μαχαιρίδης. Ετσι, θέση στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν ο Καραγιάννης, ο Κοπιτσής και ένας εκ των Μπορμπόκη και Μαρτσέλο. Ο Κασάπης κατά πασά πιθανότητα θα μεταφερθεί σε θέση αμυντικού χαφ, ενώ στο αριστερό μέρος της άμυνας θα παίξει ο Καραγιάννης.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγώνα ο Ελληνας τεχνικός είπε: "Ο Ηρακλής είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα του. Είναι σε ανοδική πορεία, αφού ενισχύθηκε σημαντικά στις μεταγραφές. Εμείς έχουμε σημαντικές απουσίες, όμως νομίζω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του ματς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Αλκέτας Παναγούλιας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και αυτό τον χαροποιεί ιδιαίτερα: "Ολα τα παιδιά είναι στη διάθεσή μου και ελπίζω να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναμφίβολα, η ΑΕΚ προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού, όμως άλλο Κύπελλο άλλο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής άλλωστε έχει ανάγκη από βαθμούς".

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 5μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

"Ρουτίνα" έχει γίνει πλέον για τον Παναθηναϊκό η κόντρα του με την Παναχαϊκή. Αυτή τη φορά οι δυο ομάδες θα παίξουν για το πρωτάθλημα και οι "πράσινοι" με ανεβασμένο ηθικό έχουν τον πρώτο λόγο. Μοναδικός απών θα είναι ο Κώστας Κωνσταντινίδης, που τραυματίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη. Ο τεχνικός του ΠΑΟ Βελιμίρ Ζάετς τονίζει: "Πρέπει να ξεχάσουμε την εύκολη νίκη μας στο Κύπελλο. Η Παναχαϊκή θα είναι διαφορετική και με λιγότερο άγχος. Σοβαρότητα και πειθαρχία είναι τα στοιχεία για να φτάσουμε στη νίκη και να διατηρηθούμε σε τροχιά τίτλου".

Πονοκεφαλιάζει ο Μπάγεβιτς

Αύριο στην Καλαμάτα (3μμ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας των έξι πόντων από τους διώκτες του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς "πονοκεφαλιάζει" για τη θέση του αμυντικού χαφ, αφού Σαμπανάτζοβιτς, Πασσαλής είναι τιμωρημένοι. Ετσι, ένας εκ των Σφακιανάκη, Νταμπίζα θα καλύψουν αυτή τη νευραλγική θέση: "Η Καλαμάτα είναι ισχυρή στην έδρα της. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπομονή ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Ντούσκο.

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός της "μαύρης θύελλας", Μπο Πέτερσον, δηλώνει αισιόδοξος: "Δε φοβόμαστε κανένα αντίπαλο στην Καλαμάτα. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Επιστρέφουμε στα σημερινά ματς:

Στις 8 το βράδυ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στην Τούμπα τον Απόλλωνα και λογικά θα πάρει τη νίκη. Τα ίδια ισχύουν και για τον ΟΦΗ που θα φιλοξενήσει τη Σκόντα Ξάνθη στο Ηράκλειο. Στη Νεάπολη ο Ιωνικός θέλει να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο τον Εδεσσαϊκό. Στη Βέροια η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον Αθηναϊκό, ενώ τέλος στην Καστοριά η ουραγός θα κοντραριστεί με τη φιλόδοξη φέτος Καβάλα. Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3μμ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μητέρα των μαχών... (2003-05-11 00:00:00.0)
Το ντέρμπι της... παρηγοριάς (2000-11-25 00:00:00.0)
Στην Τούμπα τα σπουδαία (2000-03-04 00:00:00.0)
Σε... ήρεμα νερά (1999-01-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-02-28 00:00:00.0)
Κιτρινόμαυρη... κάψα (1997-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ