Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Ζητούν ανθυγιεινό επίδομα

Σοβαρές δερματίτιδες, χρόνιο άσθμα, αρρυθμία, αναιμία, τοξική πολυνευρίτιδα, νεφρίτιδα, κύρωση, καρκίνο, διατάραξη θυρεοειδούς, βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ηπατίτιδα είναι μερικές από τις ασθένειες που μαστίζουν τον κλάδο των συντηρητών.

Η Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), με αφορμή το Ενιαίο Μισθολόγιο και την απεργία στο ΥΠΠΟ, με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι επί χρόνια ο κλάδος ζητά "να χαρακτηριστεί το επάγγελμα του συντηρητή ανθυγιεινό και επικίνδυνο, να συνταχθεί κανονισμός λειτουργίας εργαστηρίων συντήρησης και εργοταξίων και να καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας".

Με βάση το αρ. 10 του Ενιαίου Μισθολογίου για τα "Διατηρούμενα επιδόματα και παροχές" το Σωματείο Συντηρητών διεκδικεί επίδομα 30% επί του βασικού μισθού και ειδικό επίδομα στους συντηρητές που δουλεύουν στο Αγιον Ορος, σε Μακεδονικούς και Παλαιοχριστιανικούς Τάφους, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, στη Δήλο και σε όλα τα μνημεία που έχουν δύσκολη πρόσβαση και κρίνονται επικίνδυνα.Το επίδομα να είναι 15.000 δρχ. ημερησίως και να χορηγείται αποκλειστικά από τις επιχορηγήσεις των έργων μέσω των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του ΛΟΤΤΟ, για όσο διάστημα απασχολείται σε αυτά ο συντηρητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ