Κυριακή 23 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξώδικο προς τον κ. Γιαννόπουλο

Προς κάθε σκεφτόμενο άνθρωπο

Εξώδικη πρόσκληση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη

Νικολάου Αντ. Αντωνάκου, κατοίκου Βύρωνα Αττικής

ΚΑΤΑ

Ευαγγέλου Γιαννόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης, κατοίκου Αθηνών

Κύριε υπουργέ, συνειδητά και κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας, για μεγάλο διάστημα τώρα, με την πρώτη ευκαιρία - και χωρίς, μάλιστα, να προκληθείτε - καταφεύγετε σε ύβρεις και σε απειλές, όποιου πολίτη ή ομάδας πολιτών ή πολιτικού φορέα εκφράζει αντίθετη από τη δική σας άποψη. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε είναι - τις περισσότερες φορές - ανεπίτρεπτο. Οι χειρονομίες σας και γενικά όλη η συμπεριφορά σας είναι προσβλητική, καθώς, για να στηρίξετε τις πάσχουσες από ασυνέπεια απόψεις σας, καταφεύγετε στη συκοφαντία και στους χαρακτηρισμούς. Και μέσα στον περίεργο ενθουσιασμό σας ισοπεδώνετε άτομα και αξίες, που από τη θέση σας, σαν υπουργός της Δικαιοσύνης, θα έπρεπε να υπερασπίζεστε.

Παράλληλα, λειτουργώντας άκρως αυταρχικά, δεν ανέχεστε καμία κριτική στην καθημερινή πολιτική πρακτική σας. Και με αυτή την τακτική εμποδίζετε το Συνταγματικό μου Δικαίωμα να κρίνω και να επικρίνω πολιτικές, που δε μου αρέσουν. Με τη μέθοδο, τάχα, του αθυρόστομου, περάσατε κάθε ανεκτό όριο και έχετε γίνει το φόβητρο, καθώς κανένας λογικός πολίτης δε θέλει να τα βάλει δημόσια μαζί σας, γιατί δεν ξέρει τι θα του επιφυλάξετε. Είστε απρόβλεπτος, κύριε υπουργέ!

Χιλιάδες τα παραδείγματα της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία τακτικής σας. Δε διστάζετε, ακόμα, να αποκαλύπτετε και ιδιωτικές συζητήσεις που είχατε με άλλους πολιτικούς Ελληνες ή ξένους αλλά, ακόμα και με συντρόφους σας. Συζητήσεις που κάνετε - μυστικά - μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Συζητήσεις εμπιστευτικές. Συζητήσεις μεταξύ υπουργών. Συζητήσεις με τον πρωθυπουργό! Στον αχαλίνωτο καλπασμό σας δεν έχετε κανέναν φραγμό και για τίποτα. Και μου δημιουργείτε μεγάλη ανασφάλεια και ανησυχία, καθώς από τη θέση που κατέχετε, είναι σίγουρο, πως κατέχετε και σοβαρά κρατικά μυστικά. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, κύριε Γιαννόπουλε, πως σε μια από τις γνωστές εκρήξεις σας, και με το παραμικρό "τσίγκλισμα" κάποιου δημοσιογράφου, δε θα ανοίξετε το στόμα σας και όποιον πάρει ο Χάρος!

Κύριε υπουργέ, για να γίνεστε πειστικός και να περνάτε τις αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές πολιτικές σας, δε διστάζετε να αναφέρεστε στο παρελθόν σας, αξιολογώντας το, μόνος σας, μάλιστα, με άριστα. Ξέρετε, βέβαια, πως το όποιο παρελθόν, σε καμία περίπτωση, και για κανέναν, δεν προσφέρει ισόβιο άσυλο. Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να δίνει καθημερινά εξετάσεις στη δημοκρατία και να περνάει αυτές τις εξετάσεις με άριστους βαθμούς. Να μην επιτίθεται στους απεργούς, στους άνεργους, στους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. Να μην κάνει αλχημείες με τους αριθμούς. Να μην επιτρέπει στις Βρυξέλλες να διαμορφώνουν τις εθνικές αποφάσεις. Να παραμένει, αν ποτέ ήταν, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Επειδή, κύριε Γιαννόπουλε, ο ελληνικός λαός και εγώ προσωπικά, βέβαια, δεν έχω δώσει σε κανέναν υπουργό και σε καμία κυβέρνηση το δικαίωμα να με βρίζει και να με απειλεί, σας γνωρίζω, πως αν και όταν θα χρειάζεται, θα σας μιλάω στη γλώσσα που θα μου μιλάτε. Αν με απειλείτε, θα σας απειλώ. Αν με εκβιάζετε, θα σας ξεσκεπάζω. Αν θα με συκοφαντείτε, θα σας αποκαλύπτω. Σε καμία περίπτωση δε θα σας επιτρέψω να περάσετε την τρομοκρατία σας. Στους επικίνδυνους ανθρώπους, στις επικίνδυνες πολιτικές, επιβάλλεται και χρειάζεται αποφασιστικότητα. Τέτοια συμπεριφορά θα βρείτε. Αντεπίθεση στην επίθεσή σας.

Με αυτό μου το εξώδικο, ζητάω από ΚΑΘΕ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,να σταθεί αλληλέγγυος μαζί μου και να σας σταματήσει από το μακρύ κατήφορο που πήρατε. Και επικαλούμαι, μαζί με τα παραπάνω, ακόμα και την προχτεσινή σας συζήτηση στον "Αντένα", όπου χασκογελώντας χαρακτηρίσατε, συλλήβδην, τους συναδέλφους σας βουλευτές "κουτούς" και "βλάκες".

Σ Α Σ Κ Α Λ Ω

Στο εξής να κρατάτε όλους τους τύπους - και την ουσία. Κάθε βρισιά που θα απευθύνετε, να ξέρετε, πως θα σας επιστρέφεται ακέραια και ακαριαία. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, τελικά, να με τρομοκρατήσετε. Αν θέλετε να καταφύγετε στα δικαστήρια, για να λύσουμε πολιτικές διαφορές, πηγαίνετε. Και άλλοι παλαιότερα, με ανάλογο παρελθόν με το δικό σας, κατέφυγαν, σε τέτοιες τακτικές. Προχωρήστε, κύριε Γιαννόπουλε! Το πεδίον, είναι - και για σας - λαμπρόν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ