Κυριακή 23 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στα "σύνορα" των Ινδιάνων

Τους σημερινούς Ινδιάνους των ΗΠΑ, παρουσιάζει η εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα". Με τίτλο "Η εκδίκηση των Ινδιάνων", η εκπομπή επιχειρεί να δώσει τη σημερινή εικόνα της ζωής των Ινδιάνων, μέσα από την καθημερινότητα δύο καταυλισμών τους: των Απάτσι και των Νάβαχο. Μια ζωή που καμία φυσικά σχέση δεν έχει με τους "κακούς" Ινδιάνους των αμερικάνικων γουέστερν, που επιτίθονταν στους "καλούς" λευκούς και στο "ιππικό" τους. Μια ζωή, που δεν έχει καμία σχέση με τα κινηματογραφικά "πρότυπα", που ήθελαν τους Ινδιάνους να ζουν μακριά από τον πολιτισμό, αποτραβηγμένοι στις σκηνές τους. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στις πολιτείες της Αριζόνας, του Κονέκτικατ, της Νέας Υόρκης, καθώς και του Νέου Μεξικού, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των Νάβαχο. Την εκπομπή παρουσιάζει ο Στέλιος Κούλογλου. Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι του Ν. Ζηργάνος, το ρεπορτάζ του Μιχάλη Αδάμ και η σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη. (Δευτέρα ΕΤ-2, 21.00)

Στο Θέατρο της Βαρσοβίας

Αφιερωμένη στο Θέατρο της Βαρσοβίας είναι η εκπομπή "Μεγάλες παραστάσεις". Μια βραδιά με αστέρια του χορού από διάφορες χώρες, στο Μεγάλο Θέατρο Οπερας του Μπαλέτου της Βαρσοβίας. Συμμετέχουν χορευτές από τα μπαλέτα της Οπερας του Παρισιού, της Αγίας Πετρούπολης, της Σκάλας του Μιλάνου, της Οπερας της Βιέννης, του Μινσκ, του Βίλνιους, του Εθνικού Θεάτρου Πράγας, του Θεάτρου Οπερας και Μπαλέτου της Οδησσού, της Λειψίας, το Βασιλικό Μπαλέτο Αγγλίας, το Μπαλέτο Μπολσόι, το Βασιλικό Μπαλέτο Σουηδίας και το Μπαλέτο του Μεγάλου Θεάτρου της Βαρσοβίας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, που ήταν αφιερωμένη στο Θέατρο της Βαρσοβίας, είχε ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς. (Δευτέρα ΕΤ-1, 23.00)

"Προδοσία"

Εκείνος είναι νομικός με στόχο ν' ανέβει στα σκαλοπάτια της πολιτικής. Εκείνη δικηγόρος που για χάρη του γάμου της, αφήνει την καριέρα της και αφοσιώνεται στο σύζυγό της και στην πολιτική του σταδιοδρομία. Ο γάμος τους θεωρείται ιδανικός. Εκείνος πράγματι θα πετύχει και θα προωθηθεί και σε υπουργικές θέσεις. Τότε εκείνη θ' αποφασίσει ν' ασχοληθεί και με τη δική της καριέρα. Ολα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή, που η σύζυγος θ' ανακαλύψει ότι ο άνδρας της, έχει καταχραστεί την περιουσία της. Ολα αυτά συμβαίνουν στη νέα ελληνική σειρά "Προδοσία". Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Κουτελιδάκη, το σενάριο της Κατερίνας Μαρινάκη. Πρωταγωνιστούν η Ολια Λαζαρίδου, ο Γιάννης Φέρτης και ο Αντώνης Καφετζόπουλος. (MEGA, Πέμπτη, 22.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ