Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ{{ Η Α. Φόνσου και οι φίλοι της }

Η Α. Φόνσου και οι φίλοι της

Τους "εντιμότατους" φίλους της Αννας Φόνσου θα γνωρίσουμε σήμερα, στην εκπομπή "Οι εντιμότατοι φίλοι μου". Προσκεκλημένη για γεύμα στο Κυριακάτικο"τραπέζι" της Σεμίνας Διγενή, είναι η Αννα Φόνσου και η παρέα της. Μια ζεστή και ωραία παρέα που αποτελείται από τους Αντα Αγοραστού, Τζένη Ζαχαροπούλου, Σταύρο Παράβα, Τζέσι Παπουτσή, Γιώργο Καμπερίδη, Ελένη Ροδά, Αλμπέρτο Εσκενάζυ και την Εύη, γραμματέα της Α. Φόνσου. (Κυριακή ΝΕΤ 15.15)

Στην έρημο του ονείρου

Ενα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, που περνά από την έρημο της ψυχής και του ονείρου, θα κάνουμε μέσα από την υπέροχη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι "Τσάι στη Σαχάρα". Το 1947, ένα υπερωκεάνιο από τη Νέα Υόρκη φτάνει στην Ταγγέρη. Μεταξύ των επιβατών είναι ο Πορτ και η Κιτ Μόρεσμπι και ο φίλος τους Τάνερ. Και οι τρεις είναι μέλη ευκατάστατων οικογενειών της Νέας Υόρκης. Η σχέση του ζευγαριού δεν είναι στο καλύτερο σημείο της και η φθορά έχει αρχίσει. Το όνειρο του Πορτ, που είναι συνθέτης, είναι και οι τρεις να διασχίσουν την έρημο της Σαχάρας, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτήν την περιπέτεια θα μπορέσει να γράψει μουσική. Ο καθένας τους, μέσα από αυτό το ταξίδι αναζητά τον κόσμο των συναισθημάτων. Το ταξίδι θα είναι γεμάτο απρόβλεπτες περιπέτειες, που θα έχουν και οδυνηρές συνέπειες για την ίδια τους τη ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Ντέμπρα Γουίνγκερ, Τζον Μάλκοβιτς και Κάμπελ Σκοτ. (Δευτέρα ΝΕΤ 22.00)

Οι Ολυμπιονίκες μας

Τα πορτρέτα των Ολυμπιονικών μας, θα γνωρίσουμε μέσα από τη νέα σειρά της ΕΤ - 1 "Ελληνες Ολυμπιονίκες". Η σειρά ανιχνεύει, ξεκινώντας από τα πρώτα βήματα της ζωής τους και φθάνοντας μέχρι την απόκτηση χρυσών ή αργυρών μεταλλίων των Ολυμπιακών αγώνων, την ανθρώπινη πλευρά των Ελλήνων Ολυμπιονικών μας, σε συνδυασμό με τις αθλητικές τους ικανότητες. Θα παρουσιαστούν τα πορτρέτα των Νίκου Κακλαμανάκη, Βούλας Πατουλίδου, Νίκης Μπακογιάννη, Ιωάννη Μελισσανίδη, Χρήστου Ιακώβου, Λεωνίδα Κόκκα, Βαλέριου Λεωνίδη, Πύρρου Δήμα, Λεωνίδα Σαμπάνη και Κάχι Κακιασβίλι. Η αρχή γίνεται με τη Βούλα Πατουλίδου, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα μετ' εμποδίων, στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992. Μέσα από το δικό της λόγο και με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων, χτίζεται το πορτρέτο της Β. Πατουλίδου, αναδεικνύοντας την αμεσότητα, τη δύναμη του χαρακτήρα της και το πάθος της για ζωή. (Δευτέρα ΕΤ - 1 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ