Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Βοήθεια" από ΔΝΤ βλέπει ο Ετσεβίτ

ΑΓΚΥΡΑ.-

Συνομιλίες για την επανάληψη της βοήθειας από πλευράς ΔΝΤ ώστε να "ανακάμψει" η παραπαίουσα οικονομία της υπερχρεωμένης Τουρκίας προγραμματίζει η κυβέρνηση Ετσεβίτ, με "ορίζοντα" για την έναρξή του το πέρας των εκλογών και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, την επομένη της 18ης Απρίλη δηλαδή...

"Θα ξεκινήσουμε συνομιλίες με το ΔΝΤ για ένα πρόγραμμα ανάκαμψης... το οποίο θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ μετά τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να γίνουν στις 18 Απρίλη", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γενέρ Ντιντσμέν στο πρακτορείο "Ανατολή".

Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ μελέτησε τα δεδομένα της τουρκικής οικονομίας επί 15 μέρες, περιοδεύοντας στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα. Ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Τουρκία, Μάρτιν Αρντι, επιβεβαίωσε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία θα γίνει χρήση κεφαλαίων του ΔΝΤ από την Αγκυρα.

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την αντιπληθωριστική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης", είπε.

Το ΔΝΤ από το 1997 παρακολουθεί βάσει συμφωνίας με την τουρκική κυβέρνηση την πορεία της οικονομίας από την άποψη του πληθωρισμού και των ιδιωτικοποιήσεων.

Καθώς ατύπως η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο και οι βουλευτές στις επαρχίες τους, σημαντικοί οικονομικοί νόμοι, όπως ο κρατικός προϋπολογισμός του 1999, δεν έχουν ακόμα εγκριθεί στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ δήλωσε στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" ότι η Αγκυρα θα προσφύγει στη βοήθεια του ΔΝΤ, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ληξιπρόθεσμες το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους απαιτήσεις του εξωτερικού της χρέους των 24 δισ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ