Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τέλος εποχής για Λίπι

Τέλος δε φαίνεται να έχει ο κατήφορος της φετινής Γιουβέντους, που για άλλη μια φορά έδειξε ότι οι "μαύρες μέρες" για την ομάδα του Τορίνο συνεχίζονται χωρίς να διαφαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα. Η εντός έδρας ήττα από την Πάρμα με 4 - 2 άνοιξε για τα καλά τους ασκούς του Αιόλου και οδήγησε σε παραίτηση τον τεχνικό των Γιουβεντίνων, Μαρσέλο Λίπι. Ετσι οι υπεύθυνοι της ομάδας κάλεσαν επειγόντως τον Κάρλο Αντελότι να αναλάβει τις τύχες της ομάδας από τώρα και όχι από το καλοκαίρι, όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει. Το έργο του είναι πλέον πολύ δύσκολο, αφού θα πρέπει να οδηγήσει την "ταλαιπωρημένη" πρωταθλήτρια τόσο στην έξοδό της στα Κύπελλα Ευρώπης της επομένης περιόδου, όσο και στις αναμετρήσεις της με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Πάρμα κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω, αφού, αν και βρέθηκε να χάνει με 0 - 1 χάρη στο γκολ του Τακινάρντι, εντούτοις με κορυφαίο τον Κρέσπο που πέτυχε 3 γκολ και ένα του Κιέζα έφθασε στη μεγάλη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 71 με τον Φονσέκ.

Αντίθετα με την αντίπαλο του Ολυμπιακού, η Λάτσιο (αντίπαλος του Πανιωνίου στο Κυπελλούχων) δείχνει να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα αφού επικράτησε με 3 - 0 της Περούτζια και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την πρωτοπόρο Φιορεντίνα. Η τελευταία αναδείχτηκε ισόπαλη 0 - 0 με τη Μίλαν.

  • Ασταμάτητη δείχνει να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επικράτησε με το εκπληκτικό 8 - 1 εκτός έδρας της Νότιγχαμ και διατηρήθηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι επικράτησε με 1 - 0 της Σαουθάμπτον και βρίσκεται συνεχώς στο κυνήγι των "μπέμπηδων", ενώ εύκολο έργο είχε η τρίτη της βαθμολογίας Αρσεναλ που νίκησε εκτός έδρας με 4 - 0 τη Γουέστ Χαμ.
  • Επιτέλους γκολ για τον Βασίλη Τσάρτα, που σημείωσε το γκολ στη νίκη της Σεβίλλης επί της Χουέλβα για τη Β Εθνική της Ισπανίας.
  • Ιστορική νίκη πέτυχαν οι ΗΠΑ που σε φιλικό παιχνίδι επικράτησαν της Εθνικής Γερμανίας με 3 - 0. Τραγική ειρωνεία για τους Γερμανούς είναι ότι και οι τρεις παίκτες που σημείωσαν τα γκολ (Κιρόφσκι - Σάνε - Ρέινα) αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ