Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι μικροί μεγάλωσαν

Στην παράταση το Περιστέρι νίκησε τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Σπουδαία νίκη της Νήαρ Ηστ επί του ΠΑΟΚ

Οι... μικροί αγρίεψαν, αλλά μόνο για λίγο. Το επαγγελματικό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μονομαχία των δύο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βαδίζουν χέρι χέρι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κι η ομάδα που θα αποκτήσει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, θα αναδειχτεί στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική.

Το Σαββατοκύριακο κατά μία άποψη έχασαν και οι δύο μονομάχοι. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν κέρδισε τους δύο βαθμούς της νίκης από την ΑΕΚ, έχασε όμως τις εντυπώσεις. "Ηταν γερή σφαλιάρα αυτή που φάγαμε, κι αν χάναμε θα ήταν ακόμα καλύτερη" παραδέχτηκε ο Λ. Σούμποτιτς. Οι "πράσινοι" χρειάστηκαν πεντάλεπτη παράταση, αλλά και τη βοήθεια των διαιτητών για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. "Είμαι πολλά χρόνια στα γήπεδα. Δε συνηθίζω να αναφέρομαι στους διαιτητές, όμως σήμερα δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στον Λαϊνιώτη" τόνισε με πικρία ο Κ. Πολίτης. Ο νεαρός διαιτητής υπέπεσε σε αρκετά λάθη στο φινάλε και των δύο ημιχρόνων, επιτρέποντας στον πολύ κακό Παναθηναϊκό να νικήσει την πολύ καλή ΑΕΚ.

Φονέας των γιγάντων αποδεικνύεται το Περιστέρι. Εκτός έδρας προσγειώνεται ανώμαλα, όμως στην έδρα του μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ νίκησε και τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν δύο φορές διαφορά τεσσάρων πόντων. Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται χαμηλόφωνος για τη διαιτησία κι οι όποιες ενστάσεις τους δεν έχουν να κάνουν με την ομάδα του Περιστεριού, αλλά με τη διαφορά φιλοσοφίας που κατά τη γνώμη τους σφυρίζουν οι διαιτητές τα δικά τους παιχνίδια και του Παναθηναϊκού.

Ακόμα να συνέλθει ο ΠΑΟΚ από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου. Η ομάδα που εντυπωσίασε στο φάιναλ φορ, ηττήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στη βδομάδα. Η Νήαρ Ηστ δε χαρίστηκε στους κυπελλούχους. Πέτυχε την όγδοη νίκη της και κατά 99% εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Αντίθετα, με το ένα πόδι στην Α2 κατηγορία βρίσκεται ο Παπάγου που ηττήθηκε στο Μαρούσι από την τοπική ομάδα. Για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης θα παλέψουν στη συνέχεια κατά πρώτο λόγο το Ηράκλειο, ο Απόλλωνας κι ο Πανιώνιος και κατά δεύτερο ο Σπόρτιγκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσωτερικές υποθέσεις (2002-02-16 00:00:00.0)
Κυριακή σε... πράσινο φόντο (1999-11-23 00:00:00.0)
Νέο ενδιαφέρον (1998-03-04 00:00:00.0)
Οι "πράσινοι" μπορούν και στα δύσκολα (1997-10-14 00:00:00.0)
Κοντοί εναντίον ψηλών (1997-03-27 00:00:00.0)
Οριακό παιχνίδι (1997-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ