Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Αντικυβερνητικές εκδηλώσεις και λεηλασίες "απόγνωσης"

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. -

Ταραχές εκδηλώνονται απ' άκρη σ' άκρη της Ινδονησίας. Χτες, πλήθος φοιτητών επιχείρησε να κάνει αντικυβερνητική διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο, γεγονός που ματαιώθηκε εξαιτίας της επέμβασης ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Το ίδιο 24ωρο, εκτεταμένες λεηλασίες αναφέρονταν στην πόλη Ασέχ της Σουμάτρας, ενώ ο απολογισμός των λεγόμενων θρησκευτικών ταραχών στην επαρχία Μαλούκου ανέφερε το θάνατο 105 ατόμων και τον πυρπολισμό τουλάχιστον 3.000 κτιρίων!

Η διαδήλωση των φοιτητών στην Τζακάρτα είχε αφετηρία το καθολικό πανεπιστήμιο "Ατμα Τζάγια". Οι διαδηλωτές φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα και απαίτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για τους θανάτους εννιά ακτιβιστών που σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου Νοέμβρη. Ωστόσο, το σχέδιό τους να φθάσουν μέχρι το Κοινοβούλιο ματαιώθηκε εξαιτίας της επέμβασης των αστυνομικών, οι οποίοι συνέλαβαν τουλάχιστον 40 φοιτητές και τους οδήγησαν σε αστυνομικά τμήματα της Τζακάρτας για ανακρίσεις.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση επικρατούσε στην πόλη Ασέχ της Βόρειας Σουμάτρας. Περισσότερα από 1.000 άτομα επιδόθηκαν σε λεηλασίες καταστημάτων αγνοώντας τις απειλές του στρατού ότι θα ρίξει πυρ εναντίον τους... Πολλοί από τους εκατοντάδες που έκαναν λεηλασίες είχαν φθάσει σε απόγνωση λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της ινδονησιακής κοινωνίας.

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της ινδονησιακής ημερήσιας εφημερίδας "Κόμπας", ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν πυκνώσει τις περιπολίες τους στην κωμόπολη Παρντασούκα μετά από βίαιες ταραχές που ξέσπασαν εκεί την περασμένη Κυριακή. Επιπλέον, αστυνομικές πηγές της επαρχίας Μαλούκου ανακοίνωσαν ότι από τις θρησκευτικές ταραχές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή, έχουν χάσει τη ζωή τους, από τα μέσα Γενάρη ως σήμερα, τουλάχιστον 105 άτομα και ότι πυρπολήθηκαν στην Αμπόν (πρωτεύουσα της επαρχίας) τουλάχιστον 3.000 κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ