Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΩΝΗΣ
Αγωνιστικά απαντούν στην τρομοκρατία

Απεργία, συγκέντρωση και πορεία σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου στο πρόσωπο των συνδικαλιστών δικάζονται οι ίδιοι οι αγώνες για τη διάσωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του δικαιώματος στη δουλιά

Μ' ένα κυριολεκτικά κατασκευασμένο κατηγορητήριο για σωρεία "αδικημάτων" που παραπέμπουν σε 25 (!) άρθρα του Ποινικού Κώδικα, οδηγούνται σήμερα στο"εδώλιο" τέσσερις συνδικαλιστές και άλλοι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, σε μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει τους αναπτυσσόμενους αγώνες σ' ένα χώρο που έχει ουσιαστικά προγράψει.

Το πιο εξοργιστικό σ' αυτή τη στημένη δίκη, είναι το γεγονός ότι στο "σκαμνί" του κατηγορούμενου θα βρεθούν τα θύματα όχι μόνο μιας διαλυτικής πολιτικής, αλλά μιας πρωτοφανούς, σε βαρβαρότητα, επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στις 10 Οκτώβρη του 1995 εναντίον της ειρηνικής διαδήλωσης των εργατών της Ζώνης! Μια επίθεση, στην οποία είχαν πάρει μέρος ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις, λιμενικοί, μέχρι και η πυροσβεστική, τραυματίζοντας πολλούς διαδηλωτές και στέλνοντας στο νοσοκομείο δέκα από αυτούς!

"Η τρομοκρατία δε θα περάσει",είναι η απάντηση των εργαζομένων που σήμερα απαντούν στην ποινικοποίηση των αγώνων τους με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 9 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πορεία στα δικαστήρια της πόλης.

"Για τα σωματεία μας και τους χιλιάδες εργαζόμενους, είναι καθαρό πως η κυβέρνηση τα κάνει αυτά γιατί στην περιοχή του Πειραιά ξέρουν και οι πέτρες ότι οι αγώνες των εργαζομένων έχουν ανατρέψει τα σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης της Ζώνης", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία του χώρου και καλούν σε συνέχιση του αγώνα για: Να μην περάσει η τρομοκρατία. Κλαδική πολιτική, παραγωγική ανασυγκρότηση της ΝΕΖ. Να μην ξεπουληθεί το λιμάνι και να ληφθούν μέτρα για την ορθολογική παραγωγική λειτουργία του. Να λυθούν επιτέλους τα προβλήματα υποδομής (δυο δεξαμενές, ναυπηγικές κλίνες, νέοι ντόκοι, επισκευαστικό κρηπίδωμα στην Κυνοσούρα). Πολιτική παρέμβαση για την κατασκευή πλοίων στη ΝΕΖ. Ουσιαστική και μόνιμη επιδότηση όλων των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά. Μείωση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση στα 55. Κατάργηση των μέτρων "απόσυρσης" των εργαζομένων από τη Ζώνη. Εκτακτο επίδομα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των ανέργων.

"Ο ενωμένος αγώνας, καταλήγουν, θα επιβάλει τη λύση των προβλημάτων μας και θα καταργήσει την πολιτική της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της ανέχειας που θέλουν να μας επιβάλουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ